Anbefaling: Boken Carrie

Tittel: Carrie
Mediekanal: Bok (den er filmatisert også)
Forfatter: Stephen King
Orginalspråk: Engelsk (fås på norsk også)
Utgitt: 1974

http://explosive.today.com/files/2009/01/carrie-movie-poster.jpg
Carrie. Bildet er fra filmen.

Handling:
Carrie er sytten år. Moren hennes er en religiøs fanatiker, og helt fra hun var liten har Carrie lært at hun er en synder og ikke er verdt noen ting. På skolen har hun ingen venner, og blir plaget stadig vekk.

Men ettersom hverdagen til Carrie blir mer og mer traumatisk, oppdager hun noe ved seg selv. Hun er telekinetiker, og har mulighet til å flytte på ting eller få ting til å skje bare ved å tenke på det.

Så da noen jenter på skolen bestemmer seg for å spille henne et ekstra stort puss på avslutningsballet, har Carrie fått nok og bestemmer seg for å ta hevn...


Carries mor. Bildet er fra filmen.

Min mening:
Det er flere grunnet til at denne boken er så bra. For det første er det en god handling med et viktig budsakp. Men sånt finner man over alt. Det som (i mine øyne) gjør boken så spesiell er måten den er skrevet på.

Store deler av boka er nemlig skrevet som utdrag fra andre bøker om Carrie. Dette får det hele til å virke mer virkelig, som om det som skjedde med Carrie faktisk var virkelig og at denne boka bare har samlet sammen utdrag fra forskjellige bøker om henne og skrevet sin egen vri av historien.

En annen ting jeg elsker med boka er alle tankene som står i parantes midt i setninger. For eksempel: (mamma stopp mamma ikke gjør det jeg kan ikke puste å halsen min å mamma omforlatelse jeg så mamma å tungen min blod i munnen). Grøsninger hver gang.

http://www.handbagproductions.org/history/scarrie/images/pressphotos/scarrie-scarrie.jpg
Carrie. Bildet er tatt fra filmen.

Jeg anbefaler virkelig alle å lese boka!

Én kommentar

Bengt

29.sep.2009 kl.20:21

SV: Teiteste jeg har hørt! I<3Marit Larsen!

Og kult, anbefaling av filmer liker jeg!

Skriv en ny kommentar

Ida Stalder

Ida Stalder

19, Porsgrunn

Jeg har mange ting jeg liker eller mener noe om. Denne bloggen laget jeg sånn at jeg kan vise dere disse tingene.

bloglovinKategorier

Arkiv

hits