Take your time

Tenk på så mye vi går gjennom i løpet av livet. Glede, sorg, sinne. Vi opplever noen øyeblikk som virker lange som et helt liv. Andre ganger oppdager vi at tiden har gått fra oss. Noen innser først på slutten av livet at deres tid snart er over.

Alikevel er den alltid der. Tiden. Når vi er knuste og føler at ingenting noen gang vil bli bra igjen. Som om hele verden har stoppet opp og ingenting betyr noe. Luften vi puster inn, alt rundt oss. Ubetydelig. Men tiden er der, og den går.

Eller de gangene vi har en perfekt dag. Eller kanskje et perfekt minutt, eller bare et lite sekund. Som de få sekundene et kyss kan ta, og alikevel kjennes det ut som om disse sekundene er alt du har. Som om disse sekundene kunne vært hele livet ditt, og alikevel kunne du sett tilbake og tenkt at det var verdt det.

Vi vet ikke sikkert hvor vi kommer fra, eller hvor vi kommer til å ende opp. Vi vet ikke hvorfor, hva som er meningen. Vi vet ikke om det som er rundt oss eksisterer i det hele tatt. Men tiden stopper ikke for å stille spørsmål. Den går og går, uavhengig av alt annet.

Noen ganger betyr tiden mye. Som når vi venter på noe viktig, noe vi gleder oss til. Da betyr tiden alt. Og noen ganger betyr den ingenting. Noen ganger vil du ha mer tid, andre ganger skulle du ønske det hadde vært mindre tid. Tiden bryr seg ikke. Den går sin gang.

Vi sier ofte at livet er for kort. Tiden går for fort, vi rekker jo ikke å gjøre noen ting. Andre setter pris på hvert sekund de har med menneskene de bryr seg om. For selv om vi vet at tiden aldri tar slutt, så gjør vi det.

Selv når alt stopper opp. Når verden går i grus. Når du gleder deg, gruer deg. Når du er lykkelig. Så er den der. Tiden. Alltid. Mektig, kontinuerlig, fantastisk. Har du tid til å sette pris på den?

Rosiehardy9_large

5 kommentarer

Veronika Krosby #%

12.des.2009 kl.15:47

shitt, bra innlegg! fikk meg til å tenke. hehe :)

Me

12.des.2009 kl.17:08

:D og ønsker deg en kjempefin helg også! :)

Enea Granmar

12.des.2009 kl.17:32

Ida goes Lucas ;)

Ida Stalder

12.des.2009 kl.17:41

Enea Granmar: Haha, ja, det er kanskje merkbart at jeg er midt inni en One Tree Hill periode nå :p

Ingvild

13.des.2009 kl.12:56

Veldig bra skrevet:)

Skriv en ny kommentar

hits