Books are humanity in print.

Nå sitter jeg på biblioteket. Igjen. Noen ganger føler jeg at dette er mitt andre hjem. Jeg elsker å sitte her, omringet av bøker. Det kjennes som om jeg har all verdens kunnskap på alle mulige temaer rundt meg. Jeg elsker å gå rundt i hyllene og kikke, oppdage nye bøker og tilegne meg ny kunnskap.

Jeg elsker bøker. Lukten av dem, synet av hylle på hylle med vakre omslag og vakre titler. Det finnes bøker om alt. Fra her jeg sitter har jeg god utsikt til en ganske tykk bok som handler om skjeggets historie. På jakt etter noe annet kom jeg også over overraskende mange bøker om historien til norske vassdrag.

På dagens oppdagelsesferd har jeg kommet over tre bøker jeg har lest litt i: En fra astronomihylla (en av mine favoritthyller!) som handler om kosmiske katastrofer på jorden, en gigantisk latinsk ordbok (ga opp den ganske fort, skal jeg innrømme), og boka Hot Sex, som jeg har hatt lyst til å lese siden jeg så den i bokhylla til stesøstra mi da jeg var 11.

Er det ikke fantastisk at så totalt forskjellig informasjon finnes på ett og samme sted, tilgjenelig for alle? Det syns i hvert fall jeg. Biblioteket er mitt andre hjem, og her har jeg tusenvis av venner jeg kan lese som jeg vil. Bokelskere går aldri til sengs alene, for å sitere en bok jeg lånte her i går; en bok med sitater om litteratur.

Når det er sagt er jeg sjeldent i skjønnlitteraturavdelinga. Jeg er veldig kresen på romaner, og kan ikke fordra krim. Da blir det til at jeg leser favorittene mine om igjen og om igjen. Boktips mottas med takk!

Tumblr_kucp96vydo1qzdqpyo1_500_large

10 kommentarer

Inspirasjon fra Sunniva

03.mar.2010 kl.16:56

Anbefaler krimserien til Camilla Läckberg, selvom du ikke liker krim, kan det hende du liker hennes bøker. Jeg synes hvertfall de er fryktelig spennende :)

The Sexpert

03.mar.2010 kl.22:04

Ser poenget ditt. Selv finner jeg alt jeg trenger på internett. Hvem trenger faktabøker når du har Wikipedia?

Ida Stalder

04.mar.2010 kl.08:06

The Sexpert: Men internett er så usikkert. Hvem som helst kan legge ut noe på internett, men å gi ut en bok som er på biblioteket er en mye større prossess og dermed er det sikrere at faktaen stemmer. Dessuten har jo bøker mye mer sjarm enn internett :)

Mari

05.mar.2010 kl.14:07

Hvis du liker oppvekstromaner må du lese trilogien til Lars Saabye Christensen som består av Beatles, Bly og Bisettelsen. Beatles er fantastisk! Ellers er Boktyven av Markus Zusak veldig bra :)

Ida Stalder

05.mar.2010 kl.15:43

Mari: Takk for tips, skal sjekke dem ut :D

Flinke Piker

07.mar.2010 kl.19:34

"Kunsten å være Ela" er ei bok jeg leser om igjen og om igjen.

Konghalvor

08.mar.2010 kl.10:22

klaustrofobisk

Emilie.

09.mar.2010 kl.13:17

SV: Det er så mange raringer som stalker den. :p

Sne

09.mar.2010 kl.14:00

Jonas av Jens Bjørneboe! Og The book of lost thing, av... John Conolly, var det vel.

The Sexpert

09.mar.2010 kl.22:30

Trenger du en håndsrekning?

Skriv en ny kommentar

hits