The pale blue dot

Se nærme på prikken under. Hva er det for noe? Er den like ubetydelig som den ser ut? Er den i det hele tatt verdt å ofre en tanke?Vil du vite hva det er? Det er jorda. Jorda tatt bilde av fra andre siden av solsystemet. På denne lille flekken er alle du noen gang har elsket, mislikt, kjent eller vært likegyldig til. Hver eneste sang du har hørt har blitt laget på denne flekken. Hver eneste timeslange flytur har vært over denne.

Aristotles bodde der. Det gjorde også Michelangelos, Hitler, Jesus, Michael Jackson og alle andre mennesker i historien. Alt det store og viktige som har skjedd, alt det legendariske - det skjedde på denne bittelille prikken. Hver eneste krig, hvert eneste kyss - alt skjedde her.

Men i det store bildet så er den så liten. Den er ingenting. Vi er ingenting. Vår historie er ingenting. Bare tenk på alt du liker, alle du elsker, alt du mener gjør livet verdt å leve. Alt dette finnes på denne ubetydelige flekken. Er ikke det utrolig å tenke på? At ting som betyr så lite i et stort bilde betyr uendelig mye for oss.

Vi burde lære oss å sette pris på denne blå flekken. Den er alt vi har.

5 kommentarer

Anine

08.jul.2010 kl.00:56

that's pretty sick :D

Ulrikke Kristoffersen

08.jul.2010 kl.01:19

så sant så sant!

Carina

08.jul.2010 kl.09:33

Så bra skrevet!!

Når man ser hvor liten jorda egentlig er, så er det vanskelig å tro at det kun er oss der ute. Vanskelig å tro at det ikke finnes "romvesener" og den slags :P

Carina

08.jul.2010 kl.09:35

PS: Må legge til at jeg digger bloggen din ^^

Martha

28.jul.2010 kl.21:06

Bra skrevet!

Skriv en ny kommentar

Ida Stalder

Ida Stalder

19, Porsgrunn

Jeg har mange ting jeg liker eller mener noe om. Denne bloggen laget jeg sånn at jeg kan vise dere disse tingene.

bloglovinKategorier

Arkiv

hits