Meg og litteraturen

Etter at flere av bloggene jeg følger har lagt ut denne, følte jeg for å gjøre det selv. Den handler om hvordan jeg er som bokleser. Jeg elsker å lese, så here we go!

Hvilken bok leser du akkurat nå?
Harry Potter and the Goblet of Fire. 

Hvor liker du best å lese?
Jeg kan lese overalt! Men jeg liker best å lese i senga, av mangel på bedre steder. Når jeg kjøper meg eget hus skal jeg ha et rom som er et lite bibliotek, og da skal jeg ha en stor gammeldags lenestol der inne som jeg kan lese i.

Hvilken bok skulle du ønske ble filmatisert?
Jeg ville egentlig si Hull av Louis Sachar, men etter et kjapt googlesøk fant jeg ut at den allerede er filmatisert!

Hva er favorittboken din?
Harry Potter-serien ligger på toppen. Av enkeltstående bøker tror jeg det er Carrie av Stephen King som vinner. 

Leser du rutinemessig bøker om igjen?
Ja, jeg gjør nesten ikke annet. Liker jeg en bok leser jeg den igjen og igjen, og på en måte plager det meg litt for jeg får så sjeldent sjangs til å lese nye bøker på grunn av dette! Harry Potter-serien leser jeg for eksempel ca to ganger i året, og jeg leser alltid hele serien i forkant av en ny film. 

Er du opptatt av å holde bøkene dine pene?
Ja og nei. Egentlig vil jeg si som Carina, at brukte bøker har en utrolig sjarm. Jeg elsker godt brukte bøker! Men på en annen side, når jeg kjøper meg nye, skinnende bøker klarer jeg ikke la vær å ta godt vare på dem.

Har du lister av bøker du planlegger å lese?
Jepp. Akkurat nå står Regines bok, Beatles og de siste bøkene i True Blood serien høyt på listen over bøker jeg skal lese.

Hvordan velger du ut hvilke bøker du leser?
Jeg leser for eksempel fine ting om den på en blogg eller andre steder på internett, og så sjekker jeg den ut. Ellers får jeg anbefalinger fra andre, eller plukker ut på måfå på biblioteket.

Finnes det bøker du aldri ville nedverdiget deg til å lese grunnet omtale?
Nei. Jeg liker flere bøker som har dårlig rykte, for eksempel Twilightsagaen. Jeg leser heller selv og gjør opp min egen mening enn å høre på omtaler.

Leser du alltid ferdig en bok hvis du ikke liker den?
Nei, det har jeg ikke tålmodighet eller tid til. Jeg har faktisk en tendens til å gi opp litt for fort og ikke gi boka en ordentlig sjangse før jeg gir den opp. Det er litt synd.

Hvor mye leser du hver dag?
Det varierer etter hvor mye jeg har å gjøre, men nå i det siste har det blitt 1-2 timer hver dag.

Tenker du noen gang på at du burde skjerpe hva eller hvordan du leser, på samme måte som du tenker at du burde spise sunnere eller trene mer?
Ja. Jeg burde bli flinkere til å lese nye bøker istedenfor å lese de gamle igjen og igjen. Jeg burde lese bøker i forskjellige sjangere, og jeg burde lese flere av klassikerne. Jeg vil rett og slett utvide leserreportearet mitt! Jeg vil nødig gå glipp av noe.

Har du noen gang likt en bok og nektet å innrømme det av kulturstatusårsaker?
Nei. Liker jeg boka har jeg ikke noe problem med å inrømme det, uansett.


Bilde//Weheartit

3 kommentarer

Switzerland

24.jul.2010 kl.22:41

Veldig bra skrevet:) Jeg elsker bøker og filmer:) Kunne ikke levd uten noen av delene:)

The Sexpert

26.jul.2010 kl.14:50

Skjønner ikke at folk har tid og tålmodighet til å lese bøker, men hey! Det er meg. Jeg har forresten glemt hvordan man leser og skriver også så...

Mari Rosenberg

01.aug.2010 kl.15:05

Syns garantert Beatles bør ligge øverst på lista! Hele trilogien egentlig; Beatles, Bly og Bisettelsen. Bisettelsen er ganske absurd, digger det. Ellers kan jeg anbefale Boktyven av Markus Zusak og Rust av Pedro Carmona-Alvarez. Noen av mine personlige favoritter i hvert fall!

Skriv en ny kommentar

hits