To study or not to study...

Du vet når du har mye å gjøre, men så har du egentlig ikke lyst? Når det å gjøre ting du faktisk har lyst til liksom ikke er greit? For da vil det tross alt si at du virkelig skulker unna det du egentlig burde ha gjort. Når du ender opp med å gjøre ingenting, eller tilfeldige kjedelige ting, fordi du unngår begge alternativene? Sånn har jeg det om dagen.

Jeg har nok å finne på. Jeg ligger allerede etter med pensumlesing, oppvasken begynner å hope seg opp, og sist jeg vasket klær hadde jeg så mye skittentøy at jeg måtte kjøre seks vaskemaskiner. Men jeg har jo ikke lyst til noe av dette! Det hadde vært mye morsommere å sett på en film. Eller være kreativ. Eller å blogge.

Men det er liksom ikke greit. En og en halv time med film er en og en halv time mindre pensumlesing. Å blogge tre hundre ord er tre hundre ord jeg kunne brukt på å skrive oppgave. Den mentale pekefingeren sier fy-fy bare jeg tenker tanken. Og når alternativet blir å lese i overkant tunge tekster ender jeg opp med å ikke gjøre noen av delene. Så hva gjør jeg da?

Jo, jeg åpner et Word dokument. Legger boka foran meg. Nå skal det leses!, bortsett fra at jeg er helt klar over at det ikke kommer til å skje. Isteden åpner jeg facebook. Slår på musikk. Stirrer ut av vinduet, eller kanskje i veggen. Skribler litt på notatblokka mi. Jeg er med andre ord meget uproduktiv, men siden jeg i utgangspunktet har "gått inn" for å lese, så er det liksom ikke like ille.

Det er jo ganske synd. Jeg kunne brukt tiden på å være kreativ, men isteden bruker jeg den på å gjøre ingenting for å unngå for dårlig samvittighet. Er jeg den eneste som har det på denne måten?


Bilde//Weheartit

3 kommentarer

ANDY

06.sep.2010 kl.22:00

Jeg gjør akkurat det samme nå. Skulle ha lest 60 sider til i morgen, og jeg har småsnust på 20. Resten av dagen min har jeg spist middag, sett på tv og "ryddet rommet"(for å ikke få dårlig samvittighet, som du sier) og vært å handlet.

Og jeg skal poste brev til deg i morgen :-)

Så kan du sitte og bruke tiden på besvare brev, istede for veggkikking og oppvaskterror<3

Enea

06.sep.2010 kl.22:53

Akkurat samme her! Ender opp med at jeg danser litt til musikk eller noe, for det er jo nesten trening, som er en akseptabel aktivitet. Mye dårlig samvittighet! :(

Elise

09.sep.2010 kl.13:35

Uff, kjenner meg altfor godt igjen :(

Skriv en ny kommentar

hits