Her kommer vintern

Her kommer den kalde, fine tida..

Jeg hadde vært inne hele dagen for å skrive oppgave. Mot kveldingen gikk jeg ut for å poste et brev. Klokka var bare litt over syv, men det var allikevel bekmørkt. Så luktet jeg det. Lukten av snø. Det luktet skøytebane og nyttårsaften, akebrett og snøengler.

Lukten var så sterk og virkelig at i et øyeblikk sto jeg ikke med rosa ballerinasko i en haug av gult løv, men jeg gikk bortover de mørke gatene hjemme i Porsgrunn. Jeg kunne praktisk talt høre snøen knirke under skoene mine, og kjenne snøfnuggene smelte på nesa mi. Jeg følte på hele kroppen hvordan jeg snart skulle være hjemme foran peisen med en kopp kakao, eller kanskje varme meg opp i badekaret. I et lite øyeblikk følte jeg meg hjemme, jeg følte meg trygg.

Øyeblikket er over nå, men i morgen skal jeg hjem. Utallige ivrige facebookstatuser forteller meg om hvordan det snør i Porsgrunn. Det skal bli godt å kjenne på den gode, trygge følelsen igjen. Følelsen av å være hjemme.

Er det ikke utrolig hvordan små ting kan bringe fram så sterke følelser?

EDIT: Og hadde jeg ikke rett? Nå snør det som bare det i Oslo. Jeg trengte visst ikke å vente helt til jeg kommer hjem i morgen for å oppleve ordentlig snø.

2 kommentarer

Enea

22.okt.2010 kl.10:20

Det blir veldig romantisk! :)

Arja Papaya

25.okt.2010 kl.21:07

Åh, det beste er lyden av snø som knirker under skoene når man går, spesielt når snøen fortsatt er hvit og kram (og ikke grå og slapsete)

:)

Skriv en ny kommentar

hits