War does not determine who is right - only who is left.

Francois Robert er en kunstner jeg nettopp kom over. Spesielt likte jeg serien han har laget utelukkende av ben og knokler fra døde mennesker. Litt morbid er det jo, å lage kunst av døde personer, men budskapet kommer fram på en helt annen måte når han bruker nettopp dette virkemiddelet. For å se flere bilder kan du besøke Francois på hjemmesiden hans www.francoisrobertphotography.com.

Her er mine favoritter fra denne serien:
Bildene er hentet fra toxel.com.

Så, hva syns du? Er dette å gå over streken?

6 kommentarer

Veronica

11.jan.2011 kl.10:46

Oj!! Nei for å vise hva krig egentlig er så synes jeg det rettferdiggjør bruken av slike virkemidler. Fantastisk bra laget, egentlig!!

Veronica

11.jan.2011 kl.10:51

Ok, nå så jeg resten av bildene (linken din har forresten tulla seg!), og da ble jeg litt sint og skuffet. Han trenger ikke å bruke politiske symboler osv. Kommunisme betyr nødvendigvis ikke død, jødestjerne betyr nødvendigvis ikke død, muslimsk halvmåne betyr ikke nødvendigvis død.

Det blir feil synes jeg, en hver politisk retning og religion kan ha sine feil og mangler, men følgerne støtter nødvendigvis ikke krig. Ville det vært flagg han lagde så... Jeg ser f eks mangel på det amerikanske flagg, skal man først lage symboler på krig... :P

Virkemiddelet burde si at krig er krig uansett hvem som starter.

Ida

11.jan.2011 kl.11:11

Veronica: Veronica: Linken er fikset nå, takk for at du sier fra!

Jeg er helt enig med deg, det er derfor jeg bare valgte ut de bildene som kan representere krig og vold generelt, og som ikke går på spesifikke religioner eller politiske organisasjoner.

Han mente nok å lage noen bilder som viser noen av grunnene til krig (og følgelig også død) ved å fotografere disse symbolene. Han har valgt religion, politikk og penger (dollarsymbolet). Så det er sannsynligvis ikke vondt ment, men det sender ut litt feil signaler.

Du har helt rett, krig er krig uansett.

Arja Papaya

11.jan.2011 kl.14:05

Det hadde vært over streken hvis han skrev stygge ord eller sånne ting, men jeg synes han lager fin, tidløs kunst, og da er det ikke noe problem synes jeg.

Men har de døde menneskene godtatt at skjelettene deres brukes slik? Det burde jo være en forutsetning.

Speilvendt

11.jan.2011 kl.18:51

Fascinerende! Du er så flink til å finne sånne inspirerende bilder, videoer o.l.!

Néa

14.jan.2011 kl.23:05

Jeg synes det setter ett sterkere preg på bildene -og uten å tøye grenser blir man sjeldent lagt merke til i en verden med 6 milliarder mennesker. Jeg likte det.

Skriv en ny kommentar

hits