Anbefalinger

De fem beste julekalenderne på nett

Dagens juleting er en anbefaling av de julekalenderne rundt om på nettet som jeg deltar på. Jeg er med i mange, for det er jo alltid gøy å vinne fine ting, og disse fem er de jeg liker best. Egentlig er det litt dumt av meg å dele dette med dere, da det blir mindre sjanse for at jeg vinner jo fler som er med, men det er jo jul; tiden for å dele gleder!

1. Roskilde festivals julekalender
Her kan man vinne billetter til Roskilde 2011. Jeg var på Roskilde i 2009, og ELSKET det. Billettene blir desverre dyrere og dyrere for hvert år, så å vinne en hadde absolutt ikke gjort meg noe.

2. Voes julekalender
Jeg leser ikke bloggen til Voe, men kalenderen deltar jeg i! Hun er tross alt Norges største blogger, så hun har nok blitt sponset med mange fine produkter i kalenderen.

3. NSBs julekalender
Premiene de deler ut her er reiser for inntill 1000 kroner. Nå som mange av vennene mine har flyttet litt rundt om i landet vil jeg veldig gjerne besøke dem noen ganger, så å vinne en togtur til for eksempel Bergen eller Stavanger hadde absolutt ikke gjort meg noe! Man kan også vinne en opplevelsespakke.4. Kondomeriets julekalender
Det er ingen hemmelighet at jeg er singel. Å vinne et produkt fra kondomeriet hadde dermed ikke vært så ille...5. Blogg.no's julekalender
Her kan man nok vinne mye fint! Det virker hvertfall slik på de premiene som har vært hittil; en mobiltelefon og sjokolade og sjokoladespa.Jeg deltar også i disse:
Kvinneguidens julekalender
Twilight julekalender

Har du noen tips til andre julekalendere jeg kan delta i?

Thought questions

Thought questions er en side hvor de hver dag legger ut et nytt bilde med et nytt spørsmål. Spørsmålene er som regel ganske vanskelige å svare på, men ikke fordi de er vanskelige faktaspørsmål. De er vanskelige fordi du virkelig må tenke deg om når du svarer på dem.

Jeg pleier å sette av litt tid hver dag til å svare på dagens spørsmål for meg selv. Det er litt fint å kunne gå inn i seg selv noen ganger og kanskje til og med finne ut nye ting.Bilder//Thoughtquestions

I am the who when you're calling "Who's there?"

.. I am the wind blowing trough your hair!

Dette innlegget kommer en dag for sent, fordi jeg var så utslitt i går etter å ha vært i dåp i mange timer at jeg sovnet klokken syv. Men før jeg sovnet rakk jeg å se den perfekte Halloweenfilm; The Nightmare Before Christmas.

Det er altså den perfekte filmen å se på Halloween eller i månedsskiftet Oktober/November. Det er masse god Halloweenstemning i den, samtidig som du får den første smaken av julestemning også. Sangene, karakterene, replikkene, temaet, alt i denne filmen er rett og slett fantastisk.Jeg regner med at de aller fleste har sett denne, men om du ikke har det så gå og gjør det !

Dear blank, please blank

Nå er det lenge siden jeg har kommet med en anbefaling, så det var på tide at jeg oppdaga en ny side! Denne siden heter www.dearblankpleaseblank.com, og er i samme sjanger som sider som FML, MLIA og amirite; folk kan sende inn små, morsomme påstander/historier, og så kan man stemme på dem man liker best.

På denne siden er det altså om å gjøre å skrive en melding til noen. For eksempel; "Dear Noah. We could have sworn you said the ark didn't leave untill 5. Sincerely, unicorns." Jeg føler det blir litt kronglete å forklare konseptet, men du skjønner det fort om du går inn på siden!

Her er noen av mine favoritter:

Dear Waldo,
Please return my invisibility cloak ASAP.
Sincerely, H. Potter

Dear Pikachu,
I want you inside me.
Sincerely, Pokeball.

Dear Joker,
Want to know how I got this scar?
Sincerely, Harry Potter.

Dear Mr. Timberlake,
Sorry, you cannot bring sexy back without proof of purchase.
Sincerely, Wal-Mart.

Dear Saturn,
I liked it, so I put a ring on it.
Sincerely, God.

Dear Lady Gaga,
I'm pretty sure you were calling my name all last night.
Sincerely, Alejandro.

Dear Math Students,
Please don't try to find me. I owe your teacher money...
Sincerely, X.

Dear Bob the Builder,
YES WE CAN!
Sincerely, Barack Obama.

And I could go on forever! Sjekk ut siden her.

Er forresten jeg den eneste som irriterer meg grønn over endringene på blogg.no? Den nye og "forbedrede" måten skifte linje på henger seg opp og er slitsom å bruke. Hvorfor må de gjøre noe så simpelt som å lage et avsnitt så komplisert? Dessuten er det noe galt med bildeopplasteren min. Er det bare jeg som sliter?

Anbefaling: Learn something new every day

Dette er en side hvor man får servert artige fakta i dag, med søte illustrasjoner! Jeg elsker unyttig kunnskap, og disse var virkelig søte. Sjekk det ut her!

Noen av mine favoritter:

Bilder//Cargocollective.com

Vet du hva jeg liker best med søndager?

Å logge meg inn på Bloglovin, og se at PostSecret har postet innlegget Sunday Secrets. Det har blitt et slags ritual for meg; jeg sparer alltid det innlegget til sist. Post Secret er en blogg som legger ut postkort folk har sendt inn med deres hemmeligheter på.

Av en eller annen grunn er det utrolig befriende og fredfullt å lese andres hemmeligheter, felle noen tårer, le litt for meg selv og deretter gå videre med dagen. Det roer ned fyllenervene.

Sjekk ut www.PostSecret.com, eller les flere hemmeligheter på www.Postsecretarchive.com.Bilder//Postsecret

Anbefaling: Contrariwise.org

Contrariwise er en blogg som dreier seg om literary tattoos, eller litterære tatoveringer om du vil: Tatoveringer som er inspirert av bøker, sanger, dikt osv.

Det er ingen hemmelighet at jeg liker tatoveringer, og heller ingen hemmelighet at jeg liker litteratur, så jeg har lenge visst at min neste tatovering skal ha med litteratur å gjøre. Da er denne bloggen en stor inspirasjon, med mange vakre tatoveringer og vakre ord.

Det gir meg også gåsehud å tenke på at noen forfattere skriver så bra at folk er villig til å feste ordene på huden i all evighet.


Denne jenta klarte ikke bestemme seg for étt sitat, så da valgte hun heller å tatovere hele alfabetet.


Vet du om noen andre bra tatoveringsblogger?

Bilde//Contrariwise

Anbefaling: Mine favorittbloggere

Jeg er en flittig bloggleser, og følger rundt 50 bloggere aktivt på Bloglovin. Det er derimot enkelte bloggere jeg er mer glad i enn andre, og vil gjerne dele dem med dere. Disse er mine absolutte favoritter. Jeg har tatt meg friheten til å legge ut bilde av headeren deres her - håper det går bra!Flinke Piker - www.flinkepiker.org

Har du noen gang opplevd å få orgasme hos gynekologen? Hatt sex med en tidligere lærer? Hatt sex med en 40 år gammel brannmann? Vel, det har Emma, Linnea og Chantal, og de er ikke redd for å fortelle om det. I tillegg til å blogge om alle mulige sexopplevelser, uansett hvor flaue de er,  svarer pikene på spørsmål om det meste som har med sex, kropp og følelser å gjøre. Disse jentene kan skrive, er flinke til å oppdatere ofte og ha et variert innhold på bloggen, som gjør den utrolig underholdende å lese. I tillegg gjør noe veldig bra i å gjøre sex mindre tabulagt. I tillegg er de veldig down to earth, og bryr seg om leserne sine. Det liker vi! Check it out!Sofie - www.sofsen.com

Sofsen, ja, hvor skal jeg begynne? Dette var den første bloggen jeg virkelig falt for. Jeg ser så opp til Sofie. Hun virker som et helt fantastisk menneske, og det skinner gjennom på bloggen. Sofie blogger ikke om sminke, hvilken film hun så på med vennene sine kvelden før eller hva hun har på seg. Sofie blogger om viktige ting. Hun blogger om janteloven og selvfølelse, urettferdighet osv. Sofie er ærlig og inspirerende. Hun har et utrolig talent når det kommer til skriving, og er til tider utrolig morsom. Sofie er også veldig jordnær, svarer på kommentarer og har god kontakt med leserne.Ulrikke - www.askforanswers.nu

Er du glad i å blogge eller skrive? Lyst på inspirasjon? Da foreslår jeg at du går inn på denne bloggen. Den gjør meg rett og slett litt glad inni meg, og er en stor inspirasjonskilde for meg både når det kommer til blogging, skoleoppgaver og andre ting. Ulrikke er en utrolig dyktig skribent, og bare vent - om et par år står nok en av bøkene hennes i bokhylla mi. Askforanswers har flere faste kategorier på bloggen med et innhold som gjør meg i utrolig godt humør. Hun er, som de to andre bloggerne jeg har nevnt hittil, veldig jordnær. Dette er ganske viktig for meg som bloggleser, som dere kanskje skjønner.Linnea - www.linniiie.com

Denne bloggen er rett og slett utrolig morsom. Linnea er totalt motsatt av meg - hun hater alt og alle. Linnea blogger om sin hverdag, men på en så utrolig underholdende måte at det ikke lenger er snakk om hverdagsblogging. Linnea er frekk, ærlig og sarkastisk. Om hun er slik i virkeligheten også aner jeg ikke, men jeg koser meg med hvert eneste blogginnlegg hun skriver.

Har du lest noen av disse bloggene? Er du enig med meg?

Dinoballs

Dinoballs er en tegneserie om to supersøte dinosauruser som gjør ikke fullt så søte ting. Elsker det. Her er mine favoritter, du kan se mer på www.dinoballs.com.Bilder//Dinoballs.com

Anbefaling: Krig og fred og religion og politikk og sånn

Tittel: Krig og fred og religion og politikk og sånn
Mediekanal: Bok
Forfatter: Anne-Kat Hærland
Orginalspråk: Norsk
Utgitt: 2005

http://bokelskere.s3.amazonaws.com/99ae3a63cf7ac4e2dbeb97d84f6d2e99ba52ecbec44a38efdb498f52.jpg

Handling:
I denne boka tar Anne-Kat opp alle tingene i samfunnet som irriterer henne. Det er alt fra kongefamilien til politikere til bibelen. Med humor og satire får hun fram poengene sine utrolig godt. Alle som kjenner til Anne-Kat Hærland vet hvor morsom hun kan være. I boka kan blant annet lese Anne-Kats egen versjon av hvordan Jesus levde sine siste 12 timer.

Min mening:
Nå har det seg tilfeldigvis sånn at jeg bryr meg om krig og fred og religion og politikk og sånn, og at jeg er enig med 95% av alt Anne-Kat skriver, men om jeg ikke hadde vært det så hadde jeg kost meg uansett. Boka er faktisk veldig morsom, og jaggu lærte jeg noe nytt her og der også. Dette er samfunnskritikk på sitt beste, og du trenger ikke være topp-politiker for å forstå hva hun snakker om. Boka er nok for de som har litt mer mellom ørene enn ørevoks, ellers føler du deg kanskje litt tråkket på til tider.

http://farm4.static.flickr.com/3019/2906253905_539eca7210.jpg

Anbefales på det varmeste!

Bilder//Google

Anbefaling: Veryliberating

www.veryliberating.com er en side der du anonymt kan skrive om dine hemmeligheter, noe du vil få av hjertet eller dele med andre.

Jeg liker denne siden, for noen ganger har man ting, hemmeligheter, som man rett og slett ikke kan si til noen. Men alikevel får noen et behov for å få det ut, dele det med noen. På denne måten kan du dele dine dypeste hemmeligheter uten at noen vet at det er deg.

Det er dessuten knapper der du kan "show your support," så om det er noe du sliter med og skriver om det på veryliberating, så kan du få støtte også.

Jeg syns denne siden var veldig søt. Også er det interessannt å lese andres hemmeligheter.

http://www.killerstartups.com/screenshot/115000-111134/veryliberating-com.jpg

Anbefaling: Mystery google

www.mysterygoogle.com

Mystery Google er en googleside der du søker på noe, og får opp det den forrige personen søkte på. Det er utrolig morsomt tidsfordriv!

Folk sender hverandre 'mission' der de skriver opp telefonnummrene sine og ber om at noen skal ringe dem og synge sin favorittdisneysang, blant annet. Jeg skulle ønske jeg bodde i Amerika og kunne svare på alle de meldingene, for jeg tror det hadde blitt masse morsomt.

Noen ber også om forskjellige ting på mail, og det er alltids morsomt å svare på. Jeg skrev min adresse og ba de sende meg noe morsomt, og da fikk jeg et par mailer. Det er koselig og morsomt.

Og om du ikke vil delta på alt det tullet, er det fortsatt moro om du ikke har noe annet å finne på. Noen ganger oppdager jeg artige sider også ut i fra hva folk søker på. Anbefaler at du klikker deg inn og tar en titt!

Mystery Google- Get Somebody Else's Search Result

PS: Da jeg satt på mystery google i går kom det opp følgende søk: "Please copy and paste this untill my girlfiend sees it! I love you *navn*, will you mary me?" Det er å dra den litt for langt, etter min mening, når man frir gjennom mystery google.

Anbefaling: Lamebook

www.lamebook.com er en utrolig morsom side jeg nettopp har oppdaget. Det er her alt det dumme som skjer på facebook blir lagt ut, og det er mange dumme og rare mennesker å le av. En liten preview:

MILFS

Anbefaling: American Beauty

Tittel: American Beauty
Mediekanal: Film
Regissør: Sam Mendes
Utgitt: 1999
Orginalspråk: Engelsk

http://fandangogroovers.files.wordpress.com/2009/07/american-beauty.jpg
Filmcoveret til American Beauty

Handling:
Lester Burnham er en mann i 40-årene som lever et normalt, perfekt liv sammen med kona Carolyn og datteren Jane. Slik ser det hvertfall ut fra utsiden. Men egentlig faller alt fra hverandre.

Ting endrer seg da Lester møter Janes venninne Angela og blir tiltrukket av henne. Han drømmer om hvordan han skal få henne til sengs, mens kona er utro og datteren stadig får et nærmere bånd til den rare nabogutten.

http://www.watchmoviestreaming.com/pictures/americanbeauty1.jpg
Lester og Angela i en av Lesters fantasier

Min mening:
Jeg syns egentlig det er litt vanskelig å anbefale denne filmen, fordi jeg sliter med å sette fingeren på hvorfor jeg liker den så godt.

Men, det er en veldig fin film. Den viser hvor komplisert og forvirrende familielivet kan være. Det er også denne filmen som virkelig fikk øynene mine opp for hvor vakkert altting er.

Som sagt sliter jeg med å si akkurat hvorfor jeg liker den, men den når meg på en spesiell måte. Jeg ville sett den, hvis jeg var deg.

http://www.moviewallpapers.net/images/wallpapers/1999/american-beauty/american-beauty-1-1024.jpg
Scenen der Angela og alle rosebladene ligger i taket har blitt ganske kjent.

Sett den eller tenkt til å se den? Si meg hva du mener!

Anbefaling: Stumble Upon

www.StumbleUpon.com er en side som passer perfekt for dem som ofte kjeder seg. Når man er registrert der får man en Toolbar på nettleseren der man kan trykke på stumble-knappen.

Det som skjer da er at du kommer på en tilfeldig side. Ikke helt tilfeldig da, du kan velge ting du er interessert i, slik at du havner på sider som er relevant for deg. Jeg har for eksempel valg fotografi, humor, tegning, musikk, dyr osv. Så da kommer jeg inn på sider som handler om disse tingene jeg har valgt ut.
http://venturebeat.com/wp-content/uploads/2009/04/stumble-logo.png

Dette er et veldig artig tidsfordriv, og jeg har oppdaget noen veldig bra sider etter å ha stumbla rundt på internett. Man kan også trykke på "I like it" knappen om man vil se mer av lignende ting, eller "I don't like it" om det ikke var noe for deg.

Jeg stumblet nå for å vise dere et eksempel, og kom inn på denne siden. StumbleUpon er helt gratis og enkelt å bruke. Det fungerer best om du bruker FireFox.

http://www.marcofolio.net/images/stories/fun/imagedump/stumbleupon/stumble_image-6.png

Anbefaling: Funny Games

Før jeg begynner vil jeg si at jeg ikke bare liker spesielle filmer, som denne og Hard Candy. Jeg liker godt hollywood-klisjeer også. Men jeg må bare nødt til å anbefale denne filmen, fordi den er så utrolig bra.

Tittel:
Funny Games (U.S.)
Mediekanal: Film
Regissør: Michael Haneke
Orginalspråk: Engelsk
Utgitt: Opprinnelig 1997, men den jeg har sett er gjenskapningen fra 2007
http://thetyrannyofevilmen.files.wordpress.com/2008/05/funny-games-us-poster.jpg
Filmcoveret til Funny Games

Handling:
En familie drar ut på feriehuset sitt. Så kommer en gutt kledd i hvitt og banker på døren, og spør om han kan få låne noen egg. Moren i huset slipper ham inn, som viser seg å være det største feilgrepet i hennes liv.

Gutten og hans venn terroriserer familien, men passer samtidig for å ha god folkeskikk og være høflige. De er glad i å leke leker, og bestemmer seg for å vedde om familien er døde innen samme tid dagen etterpå. Hva vedder du på?

http://www.hundland.org/hd/f/funnygames9.jpg
Her er de midt i en lek. Funny?

Min mening:
Denne filmen har for det første en veldig kul handling. Det at guttene hele tiden er så utrolig høflige, og stadig kommer med vanlige leker med helt syke vrier, gjør alting ekstra creepy.

Filmen er også veldig særegen når det kommer til virkemidler. Det er ingen musikk i filmen, bortsett fra når skuespillerne faktisk setter på musikk. Dette er så sjeldent man ser at det gir en helt annen, ekkel stemning.

Og som i Hard Candy ser man heller ikke noe "åpenlys" vold. Bare ansiktsuttrykk og lyder, som faktisk gir en helt annen opplevelse enn å se volden i detaljer. Også er den nådeløs, og mange ting i filmen sjokkerte meg fordi det er så langt fra det man er vant med å se.

http://www.channel4.com/film/media/images/Channel4/film/F/funny_games_us_xl_02--film-A.jpg
"Is lying aloud?"

Tenk til å se den? Skriv gjerne en kommentar om hva du synes under her!

Anbefaling: Hard Candy

Tittel: Hard Candy
Mediekanal: Film
Regissør: David Slade
Orginalspråk: Engelsk
Utgitt: 2006

http://www.lafiaca.com/wp-content/hard_candy_poster.jpg
Filmcoveret til Hard Candy

Handling:
Hayley, en 14 år gammel jente, møter 32 år gamle Jeff over internett. De møtes, og først virker det uskyldig. Han tar henne med hjem til seg.

Men så viser det seg at ingen av dem er så uskyldig som de gir seg ut for. Hayley jakter på pedofile menn som utnytter unge jenter, og denne gangen er det Jeffs tur til å få gjennomgå...

http://www.smh.com.au/ffximage/2006/07/06/hard_candy_wideweb__470x312,0.jpg
Hayley på 14 og Jeff på 32

Min mening:
Denne filmen er ganske syk og orginal. Jeg liker den veldig godt, fordi den er så ekkel på en spesiell måte. Det er ikke en typisk film som viser masse blod og gørr, men heller viser ting på andre måter.

Jeg vil ikke røpe for mye, i tilfelle noen har planer om å se den. Men den er som sagt utrolig bra etter min mening.

http://blogs.guardian.co.uk/film/candy460.jpg

Jeff: Who the hell are you?
Hayley: I am every little girl you ever watched, touched, hurt, screwed, killed.

Anbefaling: www.iils.blogg.no

Tittel: www.iils.blogg.no
Mediekanal: Blogg
Forfatter: Ingvild Stensrud

Jeg har lenge hatt lyst til å anbefale en "vanlig" blogg, altså en som ikke er på noen toppliste eller har kjempemange besøk hver dag. Så da begynner jeg med denne!

Ingvild er 15 år, og slutter aldri å overraske meg. Jeg må være ærlig og si at jeg har undervurdert denne jenta mange ganger. Hun har dysleksi, men på tross av stavefeil på enkeltord har hun et utrolig godt språk. Hun tar masse bra bilder, og jeg liker det hun skriver om. Hun er rett og slett veldig dyktig til å være så ung.

ingvild

Sjekk henne ut!

Anbefaling: Boken Carrie

Tittel: Carrie
Mediekanal: Bok (den er filmatisert også)
Forfatter: Stephen King
Orginalspråk: Engelsk (fås på norsk også)
Utgitt: 1974

http://explosive.today.com/files/2009/01/carrie-movie-poster.jpg
Carrie. Bildet er fra filmen.

Handling:
Carrie er sytten år. Moren hennes er en religiøs fanatiker, og helt fra hun var liten har Carrie lært at hun er en synder og ikke er verdt noen ting. På skolen har hun ingen venner, og blir plaget stadig vekk.

Men ettersom hverdagen til Carrie blir mer og mer traumatisk, oppdager hun noe ved seg selv. Hun er telekinetiker, og har mulighet til å flytte på ting eller få ting til å skje bare ved å tenke på det.

Så da noen jenter på skolen bestemmer seg for å spille henne et ekstra stort puss på avslutningsballet, har Carrie fått nok og bestemmer seg for å ta hevn...


Carries mor. Bildet er fra filmen.

Min mening:
Det er flere grunnet til at denne boken er så bra. For det første er det en god handling med et viktig budsakp. Men sånt finner man over alt. Det som (i mine øyne) gjør boken så spesiell er måten den er skrevet på.

Store deler av boka er nemlig skrevet som utdrag fra andre bøker om Carrie. Dette får det hele til å virke mer virkelig, som om det som skjedde med Carrie faktisk var virkelig og at denne boka bare har samlet sammen utdrag fra forskjellige bøker om henne og skrevet sin egen vri av historien.

En annen ting jeg elsker med boka er alle tankene som står i parantes midt i setninger. For eksempel: (mamma stopp mamma ikke gjør det jeg kan ikke puste å halsen min å mamma omforlatelse jeg så mamma å tungen min blod i munnen). Grøsninger hver gang.

http://www.handbagproductions.org/history/scarrie/images/pressphotos/scarrie-scarrie.jpg
Carrie. Bildet er tatt fra filmen.

Jeg anbefaler virkelig alle å lese boka!

Anbefaling: We heart it

Min første anbefaling blir av denne siden. Egentlig vil jeg ikke dele den med noen, men siden jeg er snill og har minimalt med lesere på denne nye bloggen skal jeg gjøre det alikevel.

Weheartit.com er en side med utrolig masse fine bilder. Jeg bruker aldri google for å finne bilder lenger, denne siden har så mye finere bilder.

For å bevise hvor mye bedre weheartit.com er enn google, har jeg søkt på det samme ordet på begge sidene og valgt det første bildet som kommer opp:

Sexy

Weheartit:
Tumblr_kp7tr6yhra1qzs286o1_400_large

Google:
http://www.blogohblog.com/wp-content/pop/2007/12/sexy-firefox.jpg

Cotton Candy

Weheartit:
Tumblr_kq8pu0003l1qzl7pko1_400_large

Google:
http://www.ptotoday.com/images/clipart/high/12CottonCandy.jpg

Lips

Weheartit:
Tumblr_kqi63gedh61qzrvo0o1_500_large

Google:
lips.jpg lips image by Luckymal

Bare som eksempler. Weheartit er en av mine yndlingssider, jeg kan sitte i flere timer å se gjennom alle de vakre bildene. Kos deg!
hits