Dårlige ting

Dårlige ting: At ingen leser lenger

Nå som jeg går mitt siste år på videregående, er det tid for meg og veldig mange jeg kjenner for å ha særemne. Min klasse ble ferdig med våre framføringer før jul, men det er en del andre klasser som har det nå.

Det jeg syns er dumt er ungdommens holdninger til bøker. Til særemnet må man som regel lese 2-3 bøker, og for noen så virket det som at dette omtrent var verdens undergang.

Noen av uttrykkene jeg har hørt:
"Må vi lese?!"
"Jeg har aldri lest en bok i hele mitt liv!"
"Jeg leser en bok på 300 sider, herregud så masse!"

Seriøst? Er det virkelig jeg som er unormal fordi jeg liker å lese bøker? I så fall syns jeg det er fryktelig trist. Å lese er ofte veldig givende, og jeg tror ikke det akkurat skader hjernen din heller. At noen ikke er så glad i å lese kan jeg respektere, men å lese et par bøker til en skoleoppgave kan umulig være så fælt som alle skal ha det til.

Jeg skulle ønske flere kunne sette pris på en god bok. Les mer bøker, folkens, eller slutt å klage i det minste!

Tumblr_kr660wzett1qzb5wzo1_500_large
Når jeg flytter for meg selv skal jeg ha mitt eget lille biliotek. Can't wait!

Dårlige ting: Jul i November

Okei, egentlig er jeg i veldig godt humør om dagen, men det er en ting som dreper lykkerusen min, så da skal jeg bruke bloggen for å få ut litt sinne!

Først litt bakgrunnsfakta: Julaften er 24 Desember. Ventetiden til 24 Desember begynner første Desember.

Hadde folk holdt seg til dette her hadde alt vært helt fint. Men nei! Folk må selvfølgelig gå og VENTE på VENTETIDEN. Feil, feil, feil, feil! Som sagt, jula begynner ikke før 24 Desember, så dere kan hvertfall holde dere unna jula fram til ventetiden starter!

(Oi, deja vu! Har jeg skrevet om dette før?)

Uansett. Jeg skal inrømme at jeg var en av disse før, som hadde juleverksted for meg selv i September og hørte på julesanger nærmest året rundt. Men i de siste årene har jeg hatt en regel for meg selv at det ikke skal være noen juleaktiviteter for min del før første Desember (eller eventuelt første søndag i avdvent).

Desverre er det ikke lett når alle andre tenker i motsatt retning. Det begynner å nærme seg to måneder siden de første juletingene kom i butikkene, og julesanger spilles på radioen allerede. I timen på tirsdag måtte jeg holde meg for ørene fordi læreren ville synge julesanger, og på diverse blogger blir jeg hilst med et "God jul" fra headeren deres.

Det er ikke lett å være meg, gitt.

Poenget mitt er at det ikke er jul enda. Skjerp dere. Èn ting er å minne foreldrene deres på å kjøpe Kinder-kalenderen (jeg hadde fått spader om jeg hadde våknet første desember og insett at ingen har kjøpt adventskalender til meg - gruer meg til jeg flytter hjemmefra!), men resten kan dere spare til Desember.

http://c2.api.ning.com/files/nDi01OdnBxZf-rjEw29FIaxDZQK2T54zJ1UVdq9OY2VoBAAtQTAmY25t-mK0hi1WvAsRGGIqyldkMSEZ3vtOBCuFBS4JlAC3/000pske.gif

(Jeg ville ikke utsette øynene mine for noen julebilder, så da ble det en påskekylling isteden)

EDIT: Var en tur ute på kjøkkenet nå. Gjett hvem som står med kokeboka slått opp på julebaksten? Til og med min egen mor svikter meg.

Dårlige ting: Folk som ikke er ærlige når de vurderer

Det har blitt en ny trend innenfor bloggverdenen å vurdere blogger. Konseptet i seg selv er greit nok, men jeg blir så utrolig lei av at folk alltid gir bra karakaterer, uansett hvor dårlig bloggen er.

Og da er jo hele vitsen borte. Det skal være en vurdering, man skal si hva som er bra, men også hva som er dårlig, og hva som burde endres på. Folk er tydeligvis altfor opptatt av sitt eget rykte, eller noe slikt, til å klare å være ærlige med folk som faktisk ber om å bli vurdert. Jeg har sett blogger som har fått en femmer, men som er så dårlige at de like gjerne kunne vært skrevet av en treåring.

Og når jeg først er inne i en negativ runde, må jeg bare nevne det at veldig mange sier at folk "skriver bra" bare fordi de ikke har noen skrivefeil. Nei, de skriver ikke nødvendigvis bra bare fordi grammatikken er i orden. Selvfølgelig er det et pluss å ikke ha stavefeil, men det er så langt i fra alt som gjør at du har et godt språk og er god til å skrive.

Jeg vurderer nesten å begynne å vurdere blogger selv, bare for å kunne gi ut alle de dårlige karakterene ingen andre tør å gi. Men, ikke bare ville det vært litt slemt, men det passer heller ikke inn i min blogg. Jeg bare trengte å få ut litt frustrasjon rundt det her.

http://www.vinceleste.com/blog/wp-content/plugins/image-shadow/cache/3c7f69fe2c8db2974fff230056c8572b.jpg

Dårlige ting: Å forsove seg

I dag forsov jeg meg, delvis med vilje. Underbevisstheten min lurer meg nemlig. Jeg våkner av klokka, og tenker at jeg kan sove i noen minutter til. Og så plutselig drømmer jeg om at jeg sov helt til klokka to, og da er det noe ikke vits å dra på skolen, så jeg kan bare sove videre.

Vel, sånn var det ikke. Jeg våknet litt før åtte, og kom meg til skolen innen tredje time. Jeg er litt sur på meg selv fordi jeg er så dum (eller kanskje smart?) at jeg lurer meg selv på den måten. Har det skjedd noe lignende med deg en gang, eller er det bare meg?

http://i.ehow.com/images/GlobalPhoto/Articles/4859065/overslept_Full.jpg

Dårlige ting: Råtne bananer

Det er en dum ting når man har med seg en banan på skolen, og så finner man ut at den er råtten, så man kan ikke spise den. Særlig når man er blakk og ikke har råd til å kjøpe mat i kantina. Det gjelder forsåvidt mat som ikke er bananer også.

bilde 52
hits