mars 2010

Vårrengjøring i hodet mitt

Dette var overskriften på et innlegg jeg skrev på den gamle bloggen min for omtrent et år siden. Det funket ikke så bra, og jeg tror jeg bare må lære meg å godta at det vil det aldri gjøre.

Jeg vil alltid være jenta som står med en fot i himmelen og en i helvete. Det er den jeg er. Uansett hvor mye bra jeg har i livet mitt vil jeg alltid finne noe negativt. Uansett hvor dårlig det går vil jeg alltid vite at det finnes bra ting i verden også. For hver dag hjertet mitt smiler vil det alltid være en dag hvor hjertet er tomt.

Det er en gave og en forbannelse. Jeg vil aldri kunne ha et gjennomført lykkelig øyeblikk, men jeg vil heller aldri kunne ha et helt mørkt ett. Sånn er jeg. Sånn er Ida, nå gjenstår det bare for meg å slå meg til ro med at jeg er slik og ikke kan forandre meg.

Hwn8sn_large

Avslutter med det samme sitatet jeg gjorde for ett år siden;
"Spring was moving in the air above and in the earth below and around her, penetrating even her dark and lonley heart with it's spirit of divine discontent and longing."

Bilde//Weheartit

Saying images

Jeg elsker Saying Images. Det er så mye fint der. Her er et lite utvalgt; kommer sikkert mer senere!
Bilder//Sayingimages

Quote #32

"Ungdom er noe som bare unge mennesker har, og som bare gamle mennesker forstår å bruke."

- Fra Sangen om den røde rubin av Agnar Mykle

Tumblr_kwpy7caknx1qzdkuxo1_500_large

Bilde//Weheartit.com

Only fooling myself

Åå. Denne sangen gjør meg så glad, og samtidig så trist. Jeg syns den er nydelig. Det finnes tydeligvis flere versjoner av sangen. Jeg liker denne under best, den offisielle videoen med en annen versjon av sangen kan du se her.I stop to catch my breath
And I stop to catch your eye
No need to second-guess
That you've been on my mind
Well I, I dream days away, but that's OK

It's like I want to hear a silent sound
And then hold it in my hand
But a rose won't blossom from a ground
Of desert sand, but I like to pretend that

One day I'll turn around, I'll see your hand reach out
I'm only fooling myself, oh
But maybe when you smile
It means you'd stay awhile
Just maybe you'd save me now

Well, now it's etched in stone
That I can't survive alone
You have the missing piece
That I need so desperately
Yes, I slip away to a day that'll never come

It's like a splash of water to my face
When I suddenly realize
That you could never find a place
For me in your eyes, and I don't know why I keep thinking

One day I'll turn around, I'll see your hand reach out
I'm only fooling myself, oh
But maybe when you smile
It means you'd stay awhile
Just maybe you'd save me now

It's love in disguise
I'm lost in your eyes
Lost in your eyes

One day I'll turn around, I'll see your hand reach out
I'm only fooling myself, oh
But maybe when you smile
It means you'd stay awhile
Just maybe you'd save me now

Live like you're gonna die tomorrow. Learn like you're gonna live forever

"Lev hver dag som om det er din siste". Jeg blir litt sint hver gang jeg hører noen si dette. Hvorfor skal vi leve hver dag som om den var vår siste, når den sannsynligvis ikke er det? Hadde alle som sier at de lever etter disse sitatet faktisk gjort det, hadde de endt opp som uteliggere.

Om man skal leve hver dag som om det er din siste, hvorfor går man da på skole? Hvorfor jobber man? Hvorfor sparer man penger til ting man gleder seg til, og hvorfor trener man og tar vare på kroppen sin? Hadde jeg fått beskjed om at dette er min siste dag hadde jeg på ingen måte brukt tiden min på noen av disse tingene. Hva er vitsen med å spise sunt når kroppen dør dagen etterpå alikevel? Hva er vitsen med å tjene penger om man aldri får mulighet til å bruke dem? Hvorfor tar man en utdannelse når du aldri vil ha mulighet til å fullføre den?

Som sagt: Mest sannsynligvis er ikke denne dagen din siste. Vi bor i Norge, og om vi ser på statistikken kan vi være ganske sikre på at vi skal leve til vi er 80 år. Og da kan vi ikke leve livene våre som om hver dag er vår siste, for vi må jo tross alt ha noe å leve av om det viser seg at den ikke er det.

For all del, jeg syns også det er viktig å gjøre ting man ønsker. Det er viktig å fortelle menneskene i livet ditt hva de betyr for deg. Det er viktig å sette pris på alt du ser og føler, hvert åndedrag du tar. Men slutt å si at du vil leve hver dag som om det var din siste. Det vil du ikke. Det vil bare gå utover deg selv.

"Live like you're gonna die tomorrow. Learn like you're gonna live forever," derimot, er et sitat jeg kan sette mer pris på. Lev livet ditt, nyt det. Ta sjanser. Men ikke glem at du har et langt liv foran deg. Ikke kast det bort ved å leve for mye i øyeblikket.

 http://www.bkmarcus.com/blog/images/DaliTime.jpg

Bilde//Google

Quote #31

"When the power of love overcomes the love of power, the world will know peace."

- Jimi Hendrix

http://whisty.files.wordpress.com/2009/10/jimi-hendrix.jpg

Bilde//Google

Dinoballs

Dinoballs er en tegneserie om to supersøte dinosauruser som gjør ikke fullt så søte ting. Elsker det. Her er mine favoritter, du kan se mer på www.dinoballs.com.Bilder//Dinoballs.com

Books are humanity in print.

Nå sitter jeg på biblioteket. Igjen. Noen ganger føler jeg at dette er mitt andre hjem. Jeg elsker å sitte her, omringet av bøker. Det kjennes som om jeg har all verdens kunnskap på alle mulige temaer rundt meg. Jeg elsker å gå rundt i hyllene og kikke, oppdage nye bøker og tilegne meg ny kunnskap.

Jeg elsker bøker. Lukten av dem, synet av hylle på hylle med vakre omslag og vakre titler. Det finnes bøker om alt. Fra her jeg sitter har jeg god utsikt til en ganske tykk bok som handler om skjeggets historie. På jakt etter noe annet kom jeg også over overraskende mange bøker om historien til norske vassdrag.

På dagens oppdagelsesferd har jeg kommet over tre bøker jeg har lest litt i: En fra astronomihylla (en av mine favoritthyller!) som handler om kosmiske katastrofer på jorden, en gigantisk latinsk ordbok (ga opp den ganske fort, skal jeg innrømme), og boka Hot Sex, som jeg har hatt lyst til å lese siden jeg så den i bokhylla til stesøstra mi da jeg var 11.

Er det ikke fantastisk at så totalt forskjellig informasjon finnes på ett og samme sted, tilgjenelig for alle? Det syns i hvert fall jeg. Biblioteket er mitt andre hjem, og her har jeg tusenvis av venner jeg kan lese som jeg vil. Bokelskere går aldri til sengs alene, for å sitere en bok jeg lånte her i går; en bok med sitater om litteratur.

Når det er sagt er jeg sjeldent i skjønnlitteraturavdelinga. Jeg er veldig kresen på romaner, og kan ikke fordra krim. Da blir det til at jeg leser favorittene mine om igjen og om igjen. Boktips mottas med takk!

Tumblr_kucp96vydo1qzdqpyo1_500_large

MyQuote #5

"Jeg hater å gå, men jeg elsker å komme fram."

- Ida StalderBilde//Privat

Fine ting: High heels

Sexy, sexy, sexy, vakkert og enda litt mer sexy! Den dagen (om den kommer) høye hæler går av moten skal jeg gråte meg i søvn.

Tumblr_kvkcdrwwrv1qa3c5to1_400_large
http://elegyandirony.files.wordpress.com/2009/09/110805_sexy_high_heels1.jpg
http://www.mobilisdirect.com/cms/library-media/images/high-heels-250x250.jpg
http://www.istockphoto.com/file_thumbview_approve/8655283/2/istockphoto_8655283-sexy-red-leather-high-heels-stilettos-shoes-with-ankle-strap.jpg
Tumblr_ksmx4dqn4o1qa11rvo1_500_large
00070m_largeTumblr_kqjwuoaqeg1qzc2ryo1_400_large

Bilder//Weheartit//Google
hits