juli 2010

Anbefaling: Learn something new every day

Dette er en side hvor man får servert artige fakta i dag, med søte illustrasjoner! Jeg elsker unyttig kunnskap, og disse var virkelig søte. Sjekk det ut her!

Noen av mine favoritter:

Bilder//Cargocollective.com

10 morsomme kondomreklamer

Her er noen utrolig artige kondomreklamer, dette er markedsføring på sitt beste! De gjør noe morsomt ut av noe så kjedelig som kondomer. Enjoy!

Kilde//Boredpanta.com

Meg og litteraturen

Etter at flere av bloggene jeg følger har lagt ut denne, følte jeg for å gjøre det selv. Den handler om hvordan jeg er som bokleser. Jeg elsker å lese, så here we go!

Hvilken bok leser du akkurat nå?
Harry Potter and the Goblet of Fire. 

Hvor liker du best å lese?
Jeg kan lese overalt! Men jeg liker best å lese i senga, av mangel på bedre steder. Når jeg kjøper meg eget hus skal jeg ha et rom som er et lite bibliotek, og da skal jeg ha en stor gammeldags lenestol der inne som jeg kan lese i.

Hvilken bok skulle du ønske ble filmatisert?
Jeg ville egentlig si Hull av Louis Sachar, men etter et kjapt googlesøk fant jeg ut at den allerede er filmatisert!

Hva er favorittboken din?
Harry Potter-serien ligger på toppen. Av enkeltstående bøker tror jeg det er Carrie av Stephen King som vinner. 

Leser du rutinemessig bøker om igjen?
Ja, jeg gjør nesten ikke annet. Liker jeg en bok leser jeg den igjen og igjen, og på en måte plager det meg litt for jeg får så sjeldent sjangs til å lese nye bøker på grunn av dette! Harry Potter-serien leser jeg for eksempel ca to ganger i året, og jeg leser alltid hele serien i forkant av en ny film. 

Er du opptatt av å holde bøkene dine pene?
Ja og nei. Egentlig vil jeg si som Carina, at brukte bøker har en utrolig sjarm. Jeg elsker godt brukte bøker! Men på en annen side, når jeg kjøper meg nye, skinnende bøker klarer jeg ikke la vær å ta godt vare på dem.

Har du lister av bøker du planlegger å lese?
Jepp. Akkurat nå står Regines bok, Beatles og de siste bøkene i True Blood serien høyt på listen over bøker jeg skal lese.

Hvordan velger du ut hvilke bøker du leser?
Jeg leser for eksempel fine ting om den på en blogg eller andre steder på internett, og så sjekker jeg den ut. Ellers får jeg anbefalinger fra andre, eller plukker ut på måfå på biblioteket.

Finnes det bøker du aldri ville nedverdiget deg til å lese grunnet omtale?
Nei. Jeg liker flere bøker som har dårlig rykte, for eksempel Twilightsagaen. Jeg leser heller selv og gjør opp min egen mening enn å høre på omtaler.

Leser du alltid ferdig en bok hvis du ikke liker den?
Nei, det har jeg ikke tålmodighet eller tid til. Jeg har faktisk en tendens til å gi opp litt for fort og ikke gi boka en ordentlig sjangse før jeg gir den opp. Det er litt synd.

Hvor mye leser du hver dag?
Det varierer etter hvor mye jeg har å gjøre, men nå i det siste har det blitt 1-2 timer hver dag.

Tenker du noen gang på at du burde skjerpe hva eller hvordan du leser, på samme måte som du tenker at du burde spise sunnere eller trene mer?
Ja. Jeg burde bli flinkere til å lese nye bøker istedenfor å lese de gamle igjen og igjen. Jeg burde lese bøker i forskjellige sjangere, og jeg burde lese flere av klassikerne. Jeg vil rett og slett utvide leserreportearet mitt! Jeg vil nødig gå glipp av noe.

Har du noen gang likt en bok og nektet å innrømme det av kulturstatusårsaker?
Nei. Liker jeg boka har jeg ikke noe problem med å inrømme det, uansett.


Bilde//Weheartit

It's our time to shine

Nå er det vår tur. Hvor mange ganger har jeg ikke hørt det det siste året?

"Nå er det endelig vår tur til å være russ!" hyler klassekameratene.
"Det er deres tur til å dra ut i den store verden," smiler rektor.
"Da var det din tur til å flytte ut hjemmefra, Ida!" sier mamma.

Og det er vår tur. Det er vår tur til å skrive "Jeg har (ikke) fått skoleplass!" i facebookstatusen, til å gratulerer hverandre og spørre om vi gleder oss. Det er vår tur til å late som at tanken på å skulle legge alt som er trygt bak oss ikke skremmer vettet av oss. Det er vår tur til å kvele den lille stemmeni hodet som tenker "Kan jeg ikke bare gå på videregående litt til da..?".

Det er min tur. Min tur til å flytte hjemmefra og ringe mamma gråtende annenhver dag. Min tur til å ta en utdanning, til å kanskje bli noe stort en dag, eller kanskje ikke. Det er min tur til å dra på Ikea for å handle inn ting jeg trenger til å bo for meg selv og det er min tur til å være fattig student og spise altfor mye nudler.

Det er vår tur, det er min tur. Og fy faen så bra - og skummelt, og fælt og trist og ensomt og alt mulig annet - det skal bli!

Quote #41

"In America people live to work. In Europe people work to live."

- Melody Gardot

About

Om bloggen

Jeg opprettet bloggen letmeshowyou.blogg.no i September 2009. I et av de første innleggene mine skrev jeg følgende: "Poenget mitt med denne bloggen er at du skal forlate den med andre følelser enn da du kom hit". Dette gjelder enda. Denne bloggen går i hovedsak ut på at jeg vil dele ting med andre - ting som inspirerer meg, gleder meg eller engasjerer meg.

På denne bloggen fokuserer jeg på innlegg med kvalitet - ikke bare blogge om hva jeg har gjort de siste dagene (selv om det i blant blir enkelte utskeielser). Jeg har faste kategorier jeg skriver innenfor, slik at det er lett å finne fram til de tingene du liker best å lese om.

Bloggen er også et sted jeg bruker til å forbedre mine skriveferdigheter. Disse innleggene kommer hovedsaklig under kategorien tanker. I kategorien hjemmelaget legger jeg ut ting jeg produserer i mine kreative stunder. De fleste andre kategoriene går i hovedsak ut på å dele ting jeg finner som jeg mener at flere kan ha glede av.

Om meg

Navn: Ida Stalder
Alder: 19 år
Hjemsted: Porsgrunn
Bosted: Oslo
Studerer: Estetiske studier på UiO
Interesser: Festivaler, litteratur, fyll og fanteri osv

Jeg prøver å se det gode i alt, og vil gjerne dele alt det gode jeg ser. Da er det greit å ha en blogg som dette. Jeg tar gjerne i mot inspill på ting dere har lyst til å lese om. Håper bloggen kan gi dere inspirasjon på samme måte som de tingene jeg blogger om inspirerer meg. God lesing!Kontakt

Lurer du på noe? Har du ris eller ros? Andre innspill? Da kan du sende en mail til idastalder@gmail.com eller skrive en kommentar her på bloggen.

Andre sider jeg er aktiv på:
Facebook: Ida Stalder
Bokelskere: IdaStalder
Formspring: Ida91
Last.fm: Idafersure
Flickr: IdaStalder
Her kan du følge meg med Bloglovin.


Mest spilte artister den siste uken:

I is for Ida who drowned in the lakeKlar for et dystert alfabetrim? Dette tar for seg skjebnen til 26 barn, for hver bokstav i alfabetet. Jeg elsker det.
Hove 2010 i bilder

I bilder kan jeg si at det var dette gjorde vi på hove:

Drakk masse nam nam voksenbrus:


Kledde oss ut som djevel, bunny og prinsesse, noe de fleste syns var kjempekult og ville ta bilder av/med oss:

Rota i teltet og sminket oss mye:


Var fulle og rare sent på kvelden:


Tegnet kug i panna mi (nesten ingen tok den! Mannen som elsket Yngve, hallo!):


Mens Louise fikk sleeve, tegnet av meg og Rossi:


Nusset hverandre og altfor mange andre:


Vi så Ellie og Lars Vaular på Amfiscenen:
Og så Muse på hovescenen (etter Paramore som jeg ikke har bilde av):


Vi ble kjent med naboen Raymond og noen av vennene hans:
Også ble vi kjent med flere naboer, Jacob, Henning, Jonas og Bjørn:Men det var bare Bjørn og Henning som var på Hove hele uka og festet med oss:


Vi dro på busstur med Supermannkortene mine:


Også hadde vi nødt eller sannhet og byttet klær (og gjorde masse andre ting jeg heldigvis ikke har bilde av!):Louise sov en del:Vi grillet og slappa av i sola:Og så litt søte ut:
Og var slitne og fyllesyke:


Sånn ellers bærte vi altfor tung bagasje, drakk oss kjempefulle hver dag, hadde naschpiel til solen sto opp og hadde det sykt mye morsomt!

Quote #40

"Av og til så tenker jeg at om jeg dør i morgen, så har jeg levd til jeg ble nitti likevel - for jeg har jo gruet meg til alt sammen allerede."

- Maren bak bloggen Gi et lite vink. (Anbefaler alle å sjekke ut bloggen hennes, hun skriver fantastisk vakkert.)

Bilde//Weheartit

The pale blue dot

Se nærme på prikken under. Hva er det for noe? Er den like ubetydelig som den ser ut? Er den i det hele tatt verdt å ofre en tanke?Vil du vite hva det er? Det er jorda. Jorda tatt bilde av fra andre siden av solsystemet. På denne lille flekken er alle du noen gang har elsket, mislikt, kjent eller vært likegyldig til. Hver eneste sang du har hørt har blitt laget på denne flekken. Hver eneste timeslange flytur har vært over denne.

Aristotles bodde der. Det gjorde også Michelangelos, Hitler, Jesus, Michael Jackson og alle andre mennesker i historien. Alt det store og viktige som har skjedd, alt det legendariske - det skjedde på denne bittelille prikken. Hver eneste krig, hvert eneste kyss - alt skjedde her.

Men i det store bildet så er den så liten. Den er ingenting. Vi er ingenting. Vår historie er ingenting. Bare tenk på alt du liker, alle du elsker, alt du mener gjør livet verdt å leve. Alt dette finnes på denne ubetydelige flekken. Er ikke det utrolig å tenke på? At ting som betyr så lite i et stort bilde betyr uendelig mye for oss.

Vi burde lære oss å sette pris på denne blå flekken. Den er alt vi har.

You can leave your hat on

Hatter er tøft...


... og kult...


...og uskyldig...


...og sexy...


...og mystisk...


...og moderne...


...og classy...


...og nyskapende...


...og fint...


...også passer det til alt! Hatter er så fine, passer til jenter og gutter og kan bli brukt til å få fram personligheten din. Jeg faller lett for dem med hatt.

Og til slutt, den fineste og beste hatten av dem alle:

Flosshatten!

Bilder//Weheartit

Obama - HOPEJeg gjorde litt feil på den første, så nå lager jeg en ny som blir større også. Så kan Obama henge på veggen min. Gratis mønster finner du på www.subversivecrossstitch.com!

Psst: Jeg hadde det kjempegøy på Hove! Kan fortelle og v
ise bilder etter jeg har fremkalt engangskameraet ;)
hits