august 2010

Ti ting du kanskje ikke visste om jenter

1. Intill 1600-tallet betydde ordet "girl" en ung person, og ble brukt om begge kjønn.
2. Kvinner har nesten dobbelt så stor sjanse for å bli blind eller ha dårlig syn enn menn.
3. Over 90% av spiseforstyrrelser er hos kvinner.
4. Kvinner lever lengre enn menn.
5. Omtrent 1 av 5 kvinner på verdensbasis har blitt seksuelt misbrukt før de fylte 15 år.
6. Hvis en gravid kvinne bor nermere ekvator, er sjansen større for at hun får en jente enn en gutt.
7. New Zeland var det første landet som ga kvinner stemmerett (i 1893).
8. Kvinner har de største brystene, proposjonalt sett, i forhold til noen andre pattedyr.
9. Venus er den eneste planeten i vårt solsystem som er oppkalt etter en kvinne.
10. Depresjon er den vanligste lidelsen blant kvinner.


Bilde//Weheartit
Kilde//Randomhistory.com

Quote #42

"Without money, we'd all be rich."

- Uknown


Bilde//Weheartit

Hva er bedre enn å få brev av Andrea?

Å få brev fra to Andreaer! Jeg ble superglad da jeg fikk disse i posten i går:

Mine første ordentlige brev som ikke er regninger eller reklame. Med mindre man regner med at mamma sendte meg små ting jeg hadde glemt, som for eksempel innholdet i lommeboka mi.

Takk Andrea og Andrea !

Sneak peek i mitt nye liv som Oslo-jente

Hei! I dag er det to uker siden jeg flyttet til Oslo. Den første uka hadde jeg besøk av Louise, og fra fredag til søndag av Rosmari også. Det var godt å ha med meg noen jeg kjenner så ikke alt ble nytt på en gang. Litt tilfeldige bilder:


Vi var en tur på Aker brygge. Det var vi senere i uka også, men det snakker vi ikke om, hehe.Vi hadde photoshoot foran rådhuset.


Og vi spiste mat som ser ekkel ut, men som faktisk er utrolig godt! Det er osteburger i pitabrød med chips ved siden av :)

På lørdag dro vi på shopping. Da dro vi blant annet innom Neo Tokyo på Arkaden. Da fant vi disse supersøte kosedress-lignende kostymene, og måtte jo prøve dem:
Noen spurte etter bilder av leiligheten. Vel, jeg bor på studenthybel, så leiligheten min er mer.. et rom. Som ser slik ut:

Det er lite, men stort nok for meg.


Jeg har jo tross alt en seng som er stor nok til både meg og bamsen min.


TVen, meg og Andrea (vi hang egentlig på veggen, men da vi datt ned innså jeg at gaffateip faktisk ikke er løsningen på alt) og den fine lampa jeg fikk av Char i bursdagsgave!


Skrivepult og klesskap.


Det regner på meg!


Badeandsamlingen min. (<3)


iCasper, min nye bestevenn! Jeg tror kanskje jeg skal skrive et eget innlegg om han, fordi han er så fin.

Da er det egentlig ikke så mye mer å vise. Jeg kunne sikkert tatt bilde av fellesområdene også (kjøkken, toalett og bad), men jeg tør ikke i tilfelle de jeg bor med ser meg. Jeg kjenner de ikke enda, så de er skumle.

Litt tilfeldige opplysninger om min tilværelse i Oslo:
- Jeg kjøpte meg en ny PC, som ikke funker som den skal. Får ikke logget meg inn på mail eller nettbank eller andre viktige ting. Det er veldig frustrerende, og hindrer meg blant annet i å vaske klær.
- Jeg glemte lommeboka mi i flyttebilen, så de første dagene mine var jeg blakk og sulten, for jeg hadde ikke kjøpt noe mat enda.
- Jeg låste meg ute den andre dagen min i ny hybel. Enda godt jeg bor i første etasje så vi kunne klatre inn vindu.
- De to siste dagene har jeg sett omtrent 830 minutter med Buffy the Vampire Slayer og 4-5 timer film. Jeg har vært blakk skjønner dere, så har bare vært hjemme.
- Det har også vært fadderuke nå. Universitetet er stort og skummelt. De på faddergruppa mi virker hyggelige. Vi festet i noen dager.
- Jeg har sluttet å røyke! (OK da, foreløpig kan jeg vel ikke konkludere med noen ting, siden jeg bare har vært røykfri i tre dager, men jeg har troa :))

Har dere det fint?

Om å ta steget ut i den store verden

Hvor ble tiden av? Det virker som det bare er måneder siden jeg begynte i vg3. Plutselig var tiden inne for å søke på skole og studenthybel. Og så var jeg russ, og før jeg visste ordet av det var eksamene over og sommerferien i gang.

Og nå, nå er sommerferien snart over. Alle minnepælene denne sommeren er overstått; hovefestivalen, svar på skoleplassen og bursdagen min. Plutselig var tiden inne til å si hadet til noen av vennene mine for gud vet hvor lenge. Nå har jeg to nye nøkler på nøkkelknipet mitt, og halve rommet mitt (og halve livet, føles det som) er pakket ned i esker. Antageligvis flytter jeg til helgen. Jeg har bare et par netter igjen hjemme før jeg bor i Oslo.

Jeg er livredd. Jeg føler meg ikke klar i det hele tatt. Det er så mange små spørsmål som dukker opp i hodet mitt. Skal jeg gi moren min og faren min nøklene til huset deres tilbake? Hva slags dopapir skal jeg kjøpe når jeg må gjøre det selv? Får jeg plass til alle klærne mine i det nye klesskapet? Kommer jeg aldri til å spise annet enn nudler framover, siden jeg ikke kan lage mat? Og ikke minst; hvordan i helvete bruker man en vaskemaskin?

Jeg regner med at jeg får svar på disse spørsmålene temmelig fort. Hjertet mitt dunker fortsatt fortere ved tanken på hva som venter meg. Lille Ida i store Oslo. Alene. Det går sikkert helt fint, men det er allikevel skummelt. Jeg får bare ta en dag av gangen, og satse på det beste!


Bilde//Weheartit

Update fra bursdagsbarnet

Ville bare innom og si at jeg er 19 år i dag, woop woop og hipp hurra og alt det der! I dag skal kaker spises og cidere drikkes, og det skal bli fint!


Glad Ida! Kos dere i dag, det skal jeg!
hits