September 2009

Hadebra, 2010!

Photobucket

Photobucket Photobucket Photobucket

Takk til alle som har lest letmeshowyou i år, jeg setter stor pris på det! Gleder meg til et nytt, fantastisk bloggår med dere fininger!

The door to hell

Jeg kom over dette fenomenet da jeg stumblet rundt på internett, og ble skikkelig fascinert. Det er et 70 meter bredt krater som har brent i trettiåtte år!

Historien bak er at noen geologer borret i bakken etter gass da de oppdaget en stor underjordisk gruve som fikk bakken til å rase sammen. Siden gassene de hadde prøvd å bore etter var giftige, tente de på den for å hindre at den skulle spre seg. De regnet med at den kom til å brenne ut i løpet av et par dager. Dette var i 1971, og det brenner fortsatt. Det viste seg nemlig at det var gjort en liten feilberegning i hvor mye gass det egentlig er der nede.


Foto: John H. Bradley

Og plutselig fikk jeg enda et punkt på lista over ting jeg vil oppleve i løpet av livet mitt...

Ting som gjør det spennende å gå på gata

Her er en haug med morsom gatekunst, kule oppfinnelser, morsomme skilt og andre artige påfunn som kan gjøre en vanlig gåtur i byen hakket mer spennende. Ting som er fine, morsomme, rare, nyskapende også videre; Rett og slett saker og ting folk finner på som er utenom det vanlige og som kan gi mye glede til de som ser det. Enjoy!


Aww! Bildet er hentet fra www.dumpaday.com.

Dead drops. Les mer om konseptet her.


Bildet er hentet fra www.dailiymindfuck.com.
En nydelig form for "tagging" eller hva man kan kalle det. Foto: Lotte Stekelenburg. Bildene er hentet fra www.helmutsmits.nl.


Slike klær burde det finnes flere av. Designet av Biotwist.


Må prøves ut. Seriøst. Bildet er hentet fra www.lowbird.com.


The ring! Elsker det. Bilde hentet fra www.masquerade.blogsome.com.


Genialt! Bildet er hentet fra flickr.Sko fra designeren Daniel Reese. Geniale! Flere sko kan sees her.


Bildet er hentet fra www.unreasonablefaith.com.

Det finnes mange ting som er verdt å få med seg her i verden, man må bare være på utkikk etter dem!

Happy fucking holidays

Jeg har det utrolig bra om dagen. Jul, god mat, gode venner, fin familie, fester, slappe dager, bøker, musikk, kreativitet og alt mulig annet fint! Blogglysten min er derimot ganske fraværende. Så jeg er bare innom for å si GOD JUL til dere alle! :)

Everything was beautiful, and nothing hurt.

Et broderi jeg lagde, inspirert av gravstenen som er avbildet i boka Slaughterhouse 5 av Kurt Vonnegut. Det er altså bildet nede til høyre som er originalen.

De fem beste "moderne" julesangene

Ja. Moderne i gåseøyne, altså. Jeg sikter til de sangene som er laget av artister som vanligvis ikke har noe med jul å gjøre. Altså sanger som ikke er tradisjonelle julesanger. Dårlig forklart, men dere skjønner vel når dere ser lista.

1. Christmas Tree - Lady Gaga

Jeg forelsket meg helt i denne sangen i fjor, og jeg elsker den enda. Jeg blir så glad
av å høre den! Bare smiler og synger og blir helt i hundre. Dessuten er den morsom
å danse til.

2. Last Christmas - Wham

Ah, dette er jo en klassiker! Jeg har hørt denne sangen hver jul siden jeg ble født, så
da er det naturlig at jeg får et forhold til den. Den er veldig morsom å synge på! Selv
om det er en "trist" sang gjør den meg i godt humør.

3. Do they know it's Christmas? - Band Aid

Dette er jo faktisk en veldig bra sang, selv om den kanskje har mistet effekten litt da
den spilles så ofte. Men den har et fint budskap og det er rørende å tenke på hvor
mange dyktige musikere som samlet seg for å gjøre en god gjerning.

4. All I want for Christmas is you - Mariah Carey

Jeg måtte jo ha med denne! Ingenting er mer moro enn å ha en liten crush i juletider
og kunne synge på denne sangen her. Den gjør meg i godt humør.

5. New Heart for Christmas - Kill Hannah

En ganske trist julesang egentlig, som man kan høre på de dagene man ikke har det
så bra. Jeg syns den er veldig søt og fin.

Quote #47

"Whenever I get gloomy with the state of the world, I think about the arrivals gate at Heathrow Airport. General opinion's starting to make out that we live in a world of hatred and greed, but I don't see that. It seems to me that love is everywhere. Often it's not particularly dignified or newsworthy, but it's always there - fathers and sons, mothers and daughters, husbands and wives, boyfriends, girlfriends, old friends. When the planes hit the Twin Towers, as far as I know none of the phone calls from the people on board were messages of hate or revenge - they were all messages of love. If you look for it, I've got a sneaky feeling you'll find that love actually is all around."
- Love Actually

Bilde//IMDB.com

Å pakke inn gaver

(Planen var egentlig å blogge en juleting hver dag i adventstiden. Det gikk jo ganske dårlig kan man si. Jeg skylder på tekniske problemer og eksamensstress. MEN; nå har jeg juleferie, så da blir det mye blogging!)

Er det noe jeg virkelig ikke liker med jula, så er det å handle julegaver. Det er vanskelig, stressende og kjedelig på samme tid. Det å pakke inn gavene, derimot, er veldig moro! Jeg tenker alltid at jeg vil pakke dem inn veldig fint, men de ender som regel med å bli veldig vanlige. Det er fremdeles gøy. Her er noen fine bilder som gir meg skikkelig lyst til å pakke inn masse gaver:Bilder//Weheartit.com

Mitt budskap om julen

Vår alles kjære Ida Speilvendt har startet et prosjekt på bloggen sin hvor vi kan sende inn bilder med våre julebudskap, som etterhvert skal settes sammen til en film. Dette er et veldig fint initativ, og jeg vil selvfølgelig være med! Bli med du også; sjekk ut innlegget til Ida for å se hva du må gjøre.

Så var det mitt bidrag. Før jeg laster det opp vil jeg bare påpeke hvor sykt vanskelig det er å ta bra bilder av seg selv med selvutløser. Å få kameraet til å fokusere på riktig sted, samtidig som at budskapet skal komme ordentlig frem og jeg skal se sånn noen lunde bra ut, er ikke lett. Det hjelper heller ikke at jeg overhode ikke er fotogen. Men, here it goes:

Ja, mitt budskap om jula er å gi kjærlighet. For det er jo det jula handler om. Enten det er ved å gi presanger, ved å vise menneskene rundt deg at du bryr deg, ved å tilbringe tid med dem du er glad i eller ved å si god jul til noen, så er det jo kjærlighet vi gi. Spread the love!

Candy canes

Candy canes er fint, uansett om de henger på treet, ligger til pynt eller er i munnen min. Jeg elsker disse! I tillegg til at de er gode å spise er de fine å se på:

Og til slutt en liten jeg lagde selv:

Bilder//Weheartit

Bloggere mot retusjering

Etter å ha lest blogginnleggene til Speilvendt og Sofsen, vil jeg også blogge om antiretusjeringskampanjen.

Hvor enn vi går ser vi reklame. Vakre, plettfrie jenter, med nydelig hud, fem centimeter lange øyevipper og en kropp til å dø for. Deretter ser vi oss i speilet og tenker at vi gjerne vil være som dem. The pretty ones. De aller fleste er klar over at disse reklamebildene har tatt en runde eller ti gjennom photoshop før de blir publisert, men vi lar oss påvirke allikevel.

Det finnes også dem som ikke er klar over hvor mye teknisk arbeid det ligger bak å få jentene til å se ut som de gjør. De tror at jentene faktisk ser slik ut, og vil gjerne bli like pene som dem. De jakter etter et skjønnhetsideal som ikke finnes. Ungdom mot retusjert reklame vil at reklamen som er retusjert skal merkes, og det er jeg helt enig i!

Selv redigerer jeg alltid bildene mine. Jeg fikser på utsnittet, lyset, skarpheten, fargene og kontrastene. For eksempel slik:Før, derimot... Da var jeg var ekstrem. Bare se:

That's NOT hot! And it's definitely not reality. Det er noen år siden jeg sluttet med dette, og jeg skjønner ikke hvorfor jeg gjorde det i utgangspunktet. Antageligvis fordi det ikke går an å se bra ut på et bilde i dag uten å retusjere det. Du kan aldri måle deg med modellene uansett. Men de er ikke virkelige. Og vi er bra nok, uten redigering. Så spre budskapet!

De fem beste julekalenderne på nett

Dagens juleting er en anbefaling av de julekalenderne rundt om på nettet som jeg deltar på. Jeg er med i mange, for det er jo alltid gøy å vinne fine ting, og disse fem er de jeg liker best. Egentlig er det litt dumt av meg å dele dette med dere, da det blir mindre sjanse for at jeg vinner jo fler som er med, men det er jo jul; tiden for å dele gleder!

1. Roskilde festivals julekalender
Her kan man vinne billetter til Roskilde 2011. Jeg var på Roskilde i 2009, og ELSKET det. Billettene blir desverre dyrere og dyrere for hvert år, så å vinne en hadde absolutt ikke gjort meg noe.

2. Voes julekalender
Jeg leser ikke bloggen til Voe, men kalenderen deltar jeg i! Hun er tross alt Norges største blogger, så hun har nok blitt sponset med mange fine produkter i kalenderen.

3. NSBs julekalender
Premiene de deler ut her er reiser for inntill 1000 kroner. Nå som mange av vennene mine har flyttet litt rundt om i landet vil jeg veldig gjerne besøke dem noen ganger, så å vinne en togtur til for eksempel Bergen eller Stavanger hadde absolutt ikke gjort meg noe! Man kan også vinne en opplevelsespakke.4. Kondomeriets julekalender
Det er ingen hemmelighet at jeg er singel. Å vinne et produkt fra kondomeriet hadde dermed ikke vært så ille...5. Blogg.no's julekalender
Her kan man nok vinne mye fint! Det virker hvertfall slik på de premiene som har vært hittil; en mobiltelefon og sjokolade og sjokoladespa.Jeg deltar også i disse:
Kvinneguidens julekalender
Twilight julekalender

Har du noen tips til andre julekalendere jeg kan delta i?

Smågodt #1

Thinking hurts and thoughts don't rhyme
To those of us who've never tried
To find a face behind our lipstick smiles
And as our pretty faces die
Our broken hearts will wonder why
The makeup just won't hide the scars of time

Fra Play Dead av The Birthday Massacre.
Bilde: Makeupandbeautyblog

Adventskalendere

Siden det er desmber og jula nærmer seg, tenkte jeg å blogge om én fin juleting hver dag! Here we go:

Jeg har alltid elsket julekalendere, og jeg tror aldri jeg kommer til å slutte med dem. I fjor fikk jeg lurt pappa til å kjøpe kalender til meg (selv om jeg var fylt 18 og egentlig for gammel til sånt), men siden jeg nå har flyttet for meg selv må jeg kjøpe min egen julekalender for første gang. Det gjør ingenting, det er fint uansett.

Jeg må alltid ha en vanlig sjokoladekalender. Det er noe med de små, halvrotne, ekle sjokoladebitene som gir meg utrolig julestemning! De siste årene har jeg også hatt en Kinderkalender, den er fantastisk. I år tenkte jeg også at jeg må late om jeg er litt voksen, og kjøpe en flaskkalender, men det har jeg enda ikke funnet.


Meg for to (?) år siden, med Kinderkalender, naturligvis. Julekalendere er virkelig noe av det beste jeg vet.

Hvilke kalendere har du i år?

hits