Tanker

War does not determine who is right - only who is left.

Francois Robert er en kunstner jeg nettopp kom over. Spesielt likte jeg serien han har laget utelukkende av ben og knokler fra døde mennesker. Litt morbid er det jo, å lage kunst av døde personer, men budskapet kommer fram på en helt annen måte når han bruker nettopp dette virkemiddelet. For å se flere bilder kan du besøke Francois på hjemmesiden hans www.francoisrobertphotography.com.

Her er mine favoritter fra denne serien:
Bildene er hentet fra toxel.com.

Så, hva syns du? Er dette å gå over streken?

Mitt budskap om julen

Vår alles kjære Ida Speilvendt har startet et prosjekt på bloggen sin hvor vi kan sende inn bilder med våre julebudskap, som etterhvert skal settes sammen til en film. Dette er et veldig fint initativ, og jeg vil selvfølgelig være med! Bli med du også; sjekk ut innlegget til Ida for å se hva du må gjøre.

Så var det mitt bidrag. Før jeg laster det opp vil jeg bare påpeke hvor sykt vanskelig det er å ta bra bilder av seg selv med selvutløser. Å få kameraet til å fokusere på riktig sted, samtidig som at budskapet skal komme ordentlig frem og jeg skal se sånn noen lunde bra ut, er ikke lett. Det hjelper heller ikke at jeg overhode ikke er fotogen. Men, here it goes:

Ja, mitt budskap om jula er å gi kjærlighet. For det er jo det jula handler om. Enten det er ved å gi presanger, ved å vise menneskene rundt deg at du bryr deg, ved å tilbringe tid med dem du er glad i eller ved å si god jul til noen, så er det jo kjærlighet vi gi. Spread the love!

Bloggere mot retusjering

Etter å ha lest blogginnleggene til Speilvendt og Sofsen, vil jeg også blogge om antiretusjeringskampanjen.

Hvor enn vi går ser vi reklame. Vakre, plettfrie jenter, med nydelig hud, fem centimeter lange øyevipper og en kropp til å dø for. Deretter ser vi oss i speilet og tenker at vi gjerne vil være som dem. The pretty ones. De aller fleste er klar over at disse reklamebildene har tatt en runde eller ti gjennom photoshop før de blir publisert, men vi lar oss påvirke allikevel.

Det finnes også dem som ikke er klar over hvor mye teknisk arbeid det ligger bak å få jentene til å se ut som de gjør. De tror at jentene faktisk ser slik ut, og vil gjerne bli like pene som dem. De jakter etter et skjønnhetsideal som ikke finnes. Ungdom mot retusjert reklame vil at reklamen som er retusjert skal merkes, og det er jeg helt enig i!

Selv redigerer jeg alltid bildene mine. Jeg fikser på utsnittet, lyset, skarpheten, fargene og kontrastene. For eksempel slik:Før, derimot... Da var jeg var ekstrem. Bare se:

That's NOT hot! And it's definitely not reality. Det er noen år siden jeg sluttet med dette, og jeg skjønner ikke hvorfor jeg gjorde det i utgangspunktet. Antageligvis fordi det ikke går an å se bra ut på et bilde i dag uten å retusjere det. Du kan aldri måle deg med modellene uansett. Men de er ikke virkelige. Og vi er bra nok, uten redigering. Så spre budskapet!

Fight cancer - Fuck cancer

Selvfølgelig støtter jeg kampen mot kreft - på min egen måte. Her er mitt bidrag til kreftkampanjen:

Et par dager før jeg ble født døde tanta mi av kreft. Jeg fikk aldri møte henne på grunn av denne forferdelige sykdommen. Vi har alle sett hvordan kreften tok sugde livet ut av og til slutt drepte Regine Stokke. Men dette innlegget er ikke hovedsaklig til kreftens ofre, men til de som fortsatt er i live og kjemper.

Kreft i hjernen, i blodet, i brystene - det har ikke noe å si. Uansett hvilken type kreft du sliter med skal du reise deg, stå støtt på bena og be kreften dra til helvete. Kreft tar mange liv; bestem deg nå for at den ikke skal få ta ditt.

Fuck cancer. Stay alive. Live. Mine tanker går til dere som lever med kampen hver eneste dag. Ikke gi opp håpet!

Og til slutt: I tillegg til å lage denne vil jeg naturligvis også kjøpe meg en rosa sløyfe eller to. Fattig student eller ikke - det kan jeg ta meg råd til. Jeg oppfordrer alle til å gjøre det samme og spre budskapet slik at kreftforeningen kan fortsette sin forskning mot en kreftfri verden. Ha en fin helg videre alle sammen!

Ting jeg liker med bloggverdenen

For en god stund tilbake skrev jeg et innlegg om ting jeg ikke liker med bloggverdenen. På tross av at denne listen er ganske lang, fortsetter jeg å blogge. Og for noen dager siden, 25 september, fylte faktisk bloggen min ett år. Så det er da noen ting jeg liker med bloggverdenen. Her er noen av dem.

Folk som kommenterer blogger

Å kommentere er noe vi ofte er dårlige på. Jeg følger mange blogger, og selv om jeg liker det jeg leser er jeg ofte dårlig på å kommentere. Vi burde være flinkere til å fortelle om det når vi ser noe vi liker, det betyr mye for en blogger å få tilbakemelding.

Bloggere som gir hjelp og tips

Jeg liker blogger som har sin eneste funkjson å hjelpe andre. For eksempel bloggen Ikke slik, men slik som blogger om skrivetips til gryende forfattere. Jeg liker også når bloggere legger ut innlegg med tips til ulike ting. Det er fint og nyttig. Eksempler på slike innlegg er dette, dette og dette.

Å linke til andre blogger

Dette er noe jeg kan bli bedre til. Jeg har tenkt å lage meg en linkeliste her på bloggen, så snart jeg får til det tekniske (den menyen jeg har på toppen er søren ikke enkel å ha med å gjøre!). Men det å tipse om eller linke til andre blogger er viktig for å gi folk mulighet til å oppdage nye, gode blogger. Dessuten betyr det mye for bloggeren du linker til. Jeg ble for eksempel overlykkelig da jeg så at min yndlingsblogg Flinke Piker linker til meg.

Bloggere som bryr seg om leserne

Jeg elsker når bloggere som er relativt store tar seg tid til å svare på kommentarer og ta vare på leserne. Flinke Piker, Ida Speilvendt, Ulrikke og Sofsen er gode eksempler på dette. Det er mye gøyere å følge en blogg når man kan ha en dialog med bloggeren.

Folk som legger arbeid i bloggen

Alle bloggere gjør jo dette til en viss grad, men det er noen som virkelig går inn for å ha en bra blogg, og dermed legger mye tid og arbeid i inneggene. Du merker fort på en blogg hvem som virkelig bryr seg og ikke.

Det er sikkert en del ting jeg ikke har tatt med her, men dette er hvertfall noen av tingene som gjør det verdt å blogge og lese blogger. Skriv gjerne en kommentar om du har noe å legge til!

Min mening om Damien Hurst

Jeg har tidligere skrevet et innlegg om min mening om en kunstner, og tenkte det var på tide å gjøre det igjen. Denne gangen er det Damien Hurst jeg skal si min mening om, siden jeg for tiden jobber med en skoleoppgave om å tolke et av hans kunstverk.

Damien Hurst er en orginal kunstner, etter min mening. Han skaper reaksjoner, og det liker jeg. Eksempler på hans kunstverk (som du kan se under) er en ku og en halv som han har delt i to på midten, og plassert dem inn i fire montre, slik at man kan gå gjennom moren og barnet. Akkurat passe creepy, kult og interessant, som det meste av kunsten hans er.

Du kan egentlig se selv hva slags type kunst han har. Jeg liker det. Her er mine favoritter:


Virgin Mother


Mother and Child Divided


For the Love of God

Hva syns du?

Grunner til å ikke kjøpe vann på flaske!

Jeg følte for å dele denne med dere. Jeg har lenge vært i mot flaskevann, mest på grunn av at det blir unødvendig miljøforurensing av å produsere flaskene. Her fikk jeg mange nye argumenter, og kanskje noe å tenke på neste gang du kjøper vann på flaske?Pleier du å kjøpe flaskevann? Fikk denne deg til å endre mening?

Hvorfor hater alle pedofile?

I frykt for å bli misforstått, har jeg alikevel tenkt å skrive et innlegg om pedofile. Ja, til forsvar for de pedofile. I dag var det noen av vennene mine på facebook som meldte seg inn i gruppen "Vi som hater pedofile". Jeg mener dette er feil gjort av dem.

Jeg støtter overhodet ikke de som begår overgrep på barn, men pedofili er faktisk en lidelse. Det finnes pedofile som virkelig sliter med det. De tenner på barn, men ønsker ikke å gjøre dem noe vondt. Mange søker hjelp, og lever hele livet med skyldfølelse fordi de er seksuelt tiltrukket av barn.

Jeg tror ikke det hjelper at alle går rundt og sier at de hater dem. Som sagt, mange av dem skader ingen, selv om de lever med lidelsen. Jeg vil igjen få understreke at jeg ikke støtter dem som faktisk overgriper seg på barn. Det er en forferdelig ting å gjøre. Men jeg liker heller ikke å dra alle under en kam.

Så tenk deg om før du melder deg inn i slike grupper eller sier slike ting. Hat heller dem som skader barn - enten de er pedofile, mishandlere eller mordere. Det er faktisk noen som sliter hardt hele livet for å unngå å "utøve" lidelsen sin. Gi dem litt respekt for det. Dessuten viser noen undersøkelser at 1/4 av voksne menn har hatt seksuelle fantasier om barn på et eller annet tidspunlt. Ting er ikke alltid så sort/hvitt som vi skal ha det til.

http://mclc.osu.edu/rc/pubs/lee/shadow.jpg

Ser dere poenget mitt?

Bilde//Google

Nei, du får ikke kose med skoa mine!

Jeg er medlem av nettstedet gaysir.no. Det er egentlig en side for homofile, men en del heterofile er også medlem der. Gaysir er nemlig en fin nettside om du vil møte noen å ha sex med (nei, det er ikke derfor jeg er medlem).

Det er også en side hvor folk lar fetisjene sine få utløp. I dag skrev en fyr til meg og lurte på om han kunne låne noen høyhælte sko av meg. Da jeg spurte hvorfor sa han at han ville kose med dem.

En annen fyr spurte om han kunne få et par brukte sko av meg, og til gjengjeld kunne han være slaven min i en uke. Jeg kunne bare låse han inn i skapet når jeg ikke hadde bruk for han, eller låne han bort til venner. Han skulle gjøre alt jeg ba han om og straffe han om han ikke utførte oppgaven riktig.

En annen ville betale meg 500 kroner om jeg ville se på han runke. Han tente på det. En gang ble jeg faktisk tilbudt 15 000 for å ha sex med en fyr. Flere par har spurt meg om jeg vil være med dem på trekant, og det var en gang en dame som spurte om jeg kunne være knullekompisen til kjæresten hennes mens hun var utenlands i noen måneder. På den måten hadde hun kontroll på hvem han hadde sex med.

Nei takk, pleier jeg å svare. Om jeg bryr meg med å svare i det hele tatt. Jeg er ikke prostituert, og jeg har ikke behov for å ha en personlig slave. Dessuten liker jeg skoa mine, og vil helst ha de for meg selv.

Jeg syns det er helt greit å ha fetisjer. Men jeg syns ikke det er greit å presse dem på totalt fremmede mennesker som på ingen måte har indikert at de er interessert i det samme.

Hva mener du?

http://www.florida-criminal-lawyer-blog.com/prostitute.jpg

Bilde//Google

Min mening: Rubén Alfaro

Rubén Alfaro er en fotograf som tar groteske og spesielle bilder. Jeg har egentlig alltid vært litt fascinert av slike bilder, for eksempel Suzi 9mm sine.

Men når det kommer til Alfaro er jeg litt usikker. Noen av bildene liker jeg, men jeg syns veldig mye av det er litt over the top, og egentlig bare blir teit. For å se alle bildene kan du gå inn på www.ruben-alfaro.com.


Jeg kan i hvert fall vise dere de bildene jeg liker:Han tar også noen mer 'vanlige' bilder:
Han tar også mer 'vanlige' bilder:
Hva mener du?

Ting jeg ikke liker med bloggverdenen

Nå skal jeg for en gangs skyld være litt hatfull. Meg og Kristine hadde nemlig en liten "Vet du hva jeg hater?!"-runde i dag. Da hatet vi særlig mye som har med blogging å gjøre, og tenkte jeg kunne gengi noe av det her.


Blogger som unnskylder seg fordi de ikke har blogget på en stund

Det er vel ikke noe å unnskylde seg for? Man blogger når man har noe å blogge om, og om man ikke har det, så er det bedre å la være.


Spørsmålsrunder hos folk som ikke har noen lesere

Hvis ingen leser bloggen din, og ingen har noen spørsmål, så sier det seg selv at man ikke har behov for en spørsmålsrunde. Og når man går rundt på blogger og ber etter spørsmål fra helt fremmede folk blir det enda mer patetisk.


Blogging kun for å få mange lesere

Folk som kun blogger om ting som de tror andre bryr seg om, for å få lesere. Hva skjedde med å blogge om ting man faktisk er interessert i?


Folk som blogger bare for å blogge

Det vil si folk som blogger om ting som "Dette blir et dårlig innlegg, for jeg har egentlig ikke noe å si..." Så la vær å legg inn et innlegg da, om du ikke har noe å si!


Bloggreklamer i kommentarfeltene på andre blogger

"Hei, fin blogg! Kommenter min!" Toppen av dumhet. Les mer om hva jeg mener om tema her.


Kommentarer for å få mer besøk

Litt likt som det over, bare i en mer skjult framgangsmåte. Folk som leser de første setningene i et innlegg og kommenterer på det for å få besøk tilbake.


 http://9.media.tumblr.com/tumblr_kqbtu1L1Jy1qz6flco1_400.jpg
Føler du deg truffet?

Gris som kjæledyr?

I dag kom jeg over denne artikkelen. Der står det at minigriser er blitt veldig populært i Storbrittania, og mange kjendiser kjøper dem. Dyre er de blitt også. Det er alstå disse små søtingene:
Cute: Tiny pigs the size of tea cups are the latest pet craze sweeping across Britain

Selv har jeg ikke noe i mot griser som kjæledyr, og husker hvor godt jeg likte stuegrisen tanta mi hadde for noen år siden. Men jeg må si at jeg ikke helt ser for meg Paris Hilton gå rundt med en gris stikkende opp av veska.

Hva mener du om griser som kjæledyr?

Hvem kom først av høna og egget?

Jeg er ganske så sikker på at egget kom før høna.

At et dinosauregg eller et frø eller noe har mutert seg om til å bli et hønseegg, og så kom høna ut og la flere egg.

http://www.vg.no/uploaded/image/bilderigg/2006/05/26/1148638534380_692.jpg
Hva mener du? Kom høna eller egget først?

Min mening: Tåpelige kommentarer

Omtrent 3 sekunder etter at jeg postet det forrige innlegget mitt fikk jeg to kommentarer, begge av typen "Fin blogg, besøk min og kommenter!". De ble selvfølgelig slettet med det samme. Jeg gidder ikke å ha reklame for kortsynte mennesker på min blogg.

Det rare er at de ikke tar seg bryet med å lese en gang. Skriver du en kommentar som er relevant i forhold til hva jeg blogger om, besøker jeg bloggen din. Skriver du en kommentar om at du har spørsmålsrunde e.l. besøker jeg ikke bloggen din.

De er desperate etter lesere, og det synes på lang vei. Bare synd de ikke skjønner at de bare ødelegger for seg selv.

A0286bdab6a43c808f8382b99c5c21574411c917_m_large
hits