Opplevelser

Her kommer vintern

Her kommer den kalde, fine tida..

Jeg hadde vært inne hele dagen for å skrive oppgave. Mot kveldingen gikk jeg ut for å poste et brev. Klokka var bare litt over syv, men det var allikevel bekmørkt. Så luktet jeg det. Lukten av snø. Det luktet skøytebane og nyttårsaften, akebrett og snøengler.

Lukten var så sterk og virkelig at i et øyeblikk sto jeg ikke med rosa ballerinasko i en haug av gult løv, men jeg gikk bortover de mørke gatene hjemme i Porsgrunn. Jeg kunne praktisk talt høre snøen knirke under skoene mine, og kjenne snøfnuggene smelte på nesa mi. Jeg følte på hele kroppen hvordan jeg snart skulle være hjemme foran peisen med en kopp kakao, eller kanskje varme meg opp i badekaret. I et lite øyeblikk følte jeg meg hjemme, jeg følte meg trygg.

Øyeblikket er over nå, men i morgen skal jeg hjem. Utallige ivrige facebookstatuser forteller meg om hvordan det snør i Porsgrunn. Det skal bli godt å kjenne på den gode, trygge følelsen igjen. Følelsen av å være hjemme.

Er det ikke utrolig hvordan små ting kan bringe fram så sterke følelser?

EDIT: Og hadde jeg ikke rett? Nå snør det som bare det i Oslo. Jeg trengte visst ikke å vente helt til jeg kommer hjem i morgen for å oppleve ordentlig snø.

Long time no see

Nå er det nesten to måneder siden sist jeg i det hele tatt var innlogget på blogg.no. Det var til og med noen som la merke til det! Men hallo, jeg har en god grunn da! Først og fremst måtte vi få denne...:
... til å se ut som denne:Så måtte jeg drikke meg full annenhver dag og feste, danse og le som om det ikke var noen morgendag.


Jeg har vært russ, og det var fantastisk. Hvem har vel tid til å blogge når man er russ? Ikke jeg i hvert fall. Dette innlegget blir litt for random for min smak, men jeg vil bare fortelle at jeg i løpet av min lange og spontante bloggpause har funnet masse inspirasjon og fine ting å blogge om!

En fantastisk helg i Warsawa

I helga har jeg vært i Polen, nærmere sagt Warsawa. Det har vært en helt fantastisk helg, og jeg trengte virkelig denne ferien.

Jeg har vært på mitt beste og værste hele helgen. Klaget på alt, sett ned på samtlige polakker fordi de er så mye mindre attraktive enn nordmenn, og bannet til frekke mennesker på norsk. På den andre siden har jeg vært svevende lykkelig og sunget, ledd og smilt meg i søvn.

Og ikke minst utnyttet meg av at Polen er grisebillig!

Hostellet vårt bestod av fire køyesenger stappet inn i et rom, og det var det. Disse sengene knirket for øvrig noe helt utrolig. Flyet vårt gikk seks fra Warsawa, og siden jeg kom hjem har jeg sovet. Sliten, men fornøyd.

Utrolig fornøyd.

Jeg var med så mange bra personer, og det er sjeldent jeg ler så mye. Det har vært en fantastisk helg. Jeg kommer nok til å reise tibake!

http://czarnota.org/gallery/albums/warszawa/Panoramy/2007_03_06_Warszawa_panoramy/2007_03_06_-_004_-_Warszawa.jpg

New Moon

Nå har jeg sett New Moon, og denne dagen har jeg venta på siden i vår. Som forventet klare de ikke å få fram stemningen på samme måte som i boka, og det gjør filmen ganske dårlig.

Det var enkelte scener jeg likte veldig godt, og er veldig fornøyd med i forhold til boka. Og det er jo alltid gøy å se filmatiseringen av en bok jeg liker godt. Utover det kan jeg ikke si at det var en veldig bra film. Men absolutt verdt å få med seg om man er fan av bøkene.

http://www.redfordlibrary.org/images/twilight_new_moon.jpg

Sett den? Hva synes du?

Placebo, en fantastisk konsert!

I dag var jeg på konsert med yndlingsbandet mitt, Placebo, i Stockholm. Det er ikke så mye å si bortsett fra at det var fantastisk, og virkelig verdt turen og pengene! De spilte mange av yndlingssangene mine, og vi sto nesten helt foran (en person foran oss), så fikk en utrolig konsertopplevelse.

Jeg har elsket Placebo siden Kar viste meg Special Needs videoen i 2006. Siden da har jeg bare likt dem mer og mer. Denne konserten har jeg gledet meg til siden Juli. Så nå føles det som om høydepunktet i livet mitt er over, fordi jeg har sett fram til denne dagen så lenge, og brukt den som holdepunkt. Nå er dagen over.

Men som sagt, det var helt utrolig. Ubeskrivelig. Alt gikk smertefritt, bortsett fra at det var iskaldt i køen, og jeg nesten ikke kom inn pga speilreflekskameraet mitt. Men ellers var alt bare flott og fint.

st831301
st831309
Et par bilder vi tok under konserten. Fler bilder fra Stockholm og konserten kommer en annen gang.

Opplevelse: Sensation White

På torsdag tok jeg og 50 andre ungdommer turen til Danmark for å dra på Sensation White: Wicked Wonderland. Selv om hardstyle ikke er den musikken jeg hører mest på satset jeg på at det ble gøy alikevel.

Bussturen ned ble for de fleste en 14 timer lang fest, men for meg ble det mer jobb siden jeg og noen andre jobber med å lage en reklamefilm til turen.

Vi ankom vårt 5-stjernes hotell (som den fyllegjengen vi er overhodet ikke passet inn i!) tidlig på morgenen på fredag, og på kvelden ble det en tur på byen for å nyte Danmarks lave alkoholpriser.

Høydepunktet i helgen var for øvrig lørdag. Da var det tid for sensation. 30 000 mennesker kledd i hvitt samlet seg i Park arena i København for å feste og danse. Det var utrolig kult, og stemningen var helt utrolig!

http://www.sensation.com/techtribe/cache/2009_nl_amsterdam_everything/alex_6412_ori_.jpg

http://www.sensation.com/techtribe/cache/2009_nl_amsterdam_everything/sido_2315_ori_.jpg

Men sliten ble jeg. Etter syv timer dansing er det utrolig godt å ligge i senga og slappe av. Og ørene mine setter veldig stor pris på litt Bob Dylan på lavt volum. Fire dager med høy hardstyle musikk ble litt i meste laget for meg.

Bilder fra bussturen kommer sannsynligvis senere!

Jesus Christ Superstar

http://www.aktivioslo.no/gallery2/gallery2/d/32195-2/Jesus_blaa3.jpg

I går så vi musikalen Jesus Christ Superstar med skolen. Det var til tider litt forvirrende, fordi det var vanskelig å høre hva de sang, men stort sett var det spennende og underholdende. En artig opplevelse, løp og se!

Traumatisk opplevelse

Okei da, ikke helt. I dag gikk alarmen da jeg skulle inn på Clas Olsons. Først var det skummelt, deretter morsomt, men etter hvert bare irriterende.

Etter å ha gått inn og ut med veska mi etter å ha tatt ut en og en ting som muligens kunne ha utslått alarmen var jeg en smule flau. Ikke fant vi ut hva det var heller.

Da alarmen først gikk var jeg overbevist om at jeg faktisk hadde stjålet noe, men glemt det selv. Men det hadde jeg ikke. Og da jeg kom ut av butikken igjen slo det meg at jeg kunne ha tatt hva jeg ville derfra, for de sjekka ikke veska mi på vei ut igjen.

Men som den gode, snille, jeg-har-noia-for-alarmer personen jeg er, stjal jeg selvfølgelig ingenting.
hits